Tecavüze Uğrayıp 42 Yıl Komada Kalan Kadın, Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Tecavüze Uğrayıp 42 Yıl Komada Kalan Kadın, Hayatını Kaybetti

Hindistan'da 42 yıl önce boğazına zincir bağlanarak tecavüze uğrayan ve uğradığı saldırı sonrası komaya giren kadın, ani kalp durması sebebiyle yaşamını yitirdi.

18.05.2015 15:07  Güncelleme: 12:21

Hindistan'da 25 yaşındayken uğradığı cinsel saldırının ardından bitkisel hayata giren eski hemşire Aruna Shanbaug, 42 yıl komada kalmasının ardından ani kalp durması sebebiyle hayatını kaybetti.

42 YIL BOYUNCA AYNI HASTANEDE

Akciğer enfeksiyonu nedeniyle birkaç gün önce yaşam destek ünitesine bağlanan 67 yaşındaki Shanbaug'un bu sabah ani kalp durması sonucu yaşama veda ettiği bildirildi. 25 yaşındayken bitkisel hayata giren Shanbaug'un bakımını 42 yıl boyunca Mumbai'deki King Edward Memorial Hastanesindeki hemşireler üstlenmişti.

BOĞAZINA ZİNCİR BAĞLANARAK TECAVÜZ EDİLDİ

Çalıştığı hastanede 1973 yılında bir hizmetlinin saldırısına uğrayan hemşire Shanbaug, boğazına zincir bağlanarak tecavüze uğramış, ardından başına aldığı darbeler sonucu beyin fonksiyonlarını yitirerek komaya girmişti.

ÖTENAZİ TEKLİFİNE MAHKEME İZİN VERMEDİ

Komada 38 yıl kaldıktan sonra hemşire Aruna Shanbaug için istenen ötanazi teklifine Hindistan yüksek mahkemesi izin vermemişti.

SALDIRGAN 7 YIL HAPİS YATTI

Saldırgan ise cinayete teşebbüsten 7 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı. Hindistan'da her gün ortalama 92 kadın tecavüze uğruyor.

Tecavüze Uğrayıp 42 Yıl Komada Kalan Kadın, Hayatını Kaybetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tecavüze Uğrayıp 42 Yıl Komada Kalan Kadın, Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • insan: Cok acikli bir hikaye.adam bir dakikalık zevk için bir insanin bir ömrünü çaldı.Mahkemei kubrada nasil hesap verecek şimdi.Keşke hepimiz ben dahil gelecek dunyaya gore yasasak.Hirsimiza zevklerimize arzularimiza ...vb. yenik düşmesek... 33 0 Yanıtla
  • ...: Tanrının Mükemmel Dünyası 9 23 Yanıtla
  • ebru: dünyanın neresinde olursa olsun illaki kadına şiddet var kadını aciz görenler bir gün kendi anasına ablasına karısına yapılanı mutlaka görsün vicdansızlar 29 2 Yanıtla
  • Esin..: Ne lanet ülke bu 22 3 Yanıtla
  • HÜLYA KIZI ZEHRA,YI SEVEN ADAM: Canavar 7 sene yatmis...bence derhal idam edilmeliydi.... 25 0 Yanıtla
  • 06: Boşuna dememiş rahmetli Duygu Asena , kadının adı yok diye. 14 3 Yanıtla
  • faruk: Bu serefsizce isi yapan namussuzlarin alayina sesleniyorum ayni sey anana bacina kizina yapilsa ne dusunursun lutfen bir dakika dusun 16 0 Yanıtla
  • kendini bilmez cahik budala bunları yapana zaten insan denmez,,!: insanlık dışı 12 1 Yanıtla
  • alevi: Batinin adalet anlayisi farklidir suclular madurdur ayni zamanda islamda ise en azindan kisas haki var 4 4 Yanıtla
  • vurucu: Campion zamanımı zırto 0 6 Yanıtla

Advertisement