Ordu'da Balıkçı Şenliği - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Balıkçı Şenliği

Ordu\'da Balıkçı Şenliği

Gülyalı'da, balıkçı şenliği yapıldı.

06.09.2013 10:51  Güncelleme: 16:48

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Gülyalı Balıkçı Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Vali Kenan Çiftçi'nin de katıldığı şenlikte katılanlara balık ekmek ikram edildi.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde geleneksel "Gülyalı Balıkçı Şenliği" büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Balıkçı Şenliği'ne Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç, Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şenlikte konuşan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Denizi ne kadar iktisatlı, idareli kullanırsak, ne kadar güzel kullanırsak, ne kadar kitabına uygun kullanırsak bu denizler bize balık vermeye devam edecektir. Bu denizler bize ekmek vermeye devam edecektir. Bu denizlerde biz hem zevk alacağız hem stres atacağız hem de balıkçılarımız bol miktarda ürün elde edecekler. Bu ürünleri kazanıp satarak evlerine ekmek götürecekler" dedi.

Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, "Balıkçılık bu sezon verimsiz başladı ama İnşallah, bu sezonu verimli bir şekilde kapatırız diye umuyoruz. Kooperatif ortakları olarak balık avlayıp geçinmek çok zorlaştı. Bu sıkıntıyı atlatmak için 2 projemiz var. Birini hayata geçirmek üzereyiz. Bunlardan biri yıllık 400 ton kapasiteli balık toplama ve işleme tesisini hayata geçirmek istiyoruz. Aynı zamanda istihdam sağlayarak 20 kişinin iş bulmasına katkı sağlayacaktır. Bunun içinde herkesten katkı bekliyoruz. Havaalanımız yapılıyor fakat barınağımız havaalanın görüntüsüne tezat oluşuyor. Barakalarımızın ve mendireğimizin elden geçirilip, çevre düzenlemesinin elden geçirilmesi doğru olacaktır diye düşünüyoruz ve sezonumuzun hayırlı geçmesini diliyorum" diye konuştu. Şenlikte katılanlara ücretsiz olarak balık ekmek dağıtıldı. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Balıkçı Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement