Ordu'da Orta Asya Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Orta Asya Rüzgarı

Ordu\'da Orta Asya Rüzgarı

Ordu’da, Malazgirt Zaferi’nin 944. yıl dönümü kutlamalarında Osmanlı ile Orta Asya kültürü buluştu.

25.08.2015 14:00

Ordu'da, Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü kutlamalarında Osmanlı ile Orta Asya kültürü buluştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü kutlamalarında Atatürk Parkı'nda Orta Asya'ya özgü Kırgız çadırı kuruldu. Osmanlı askeri kıyafetini giyen gençlerin kapısında önünde nöbet tuttuğu Kırgız çadırını ziyarete gelenlere Orta Asya pilavı ile Kırgız mantısı ikram edildi. Ayrıca yöreye özgü çalgı aleti 'kopuz' eşliğinde Orta Asya müzik dinletisi sunuldu.

"TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASINA LİDER OLMALI"

Kırgız Kasımbek Varol, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü kutlamalarında Kırgız geleneklerini ve Orta Asya göçebe Türklerinden yadigar kıl keçe çadırını Ordulularla buluşturduklarını söyledi. Kurdukları otağın Orta Asya'da ilk göçebe Türklerin yaşadığı çadırlar olduğunu ve bu geleneği yaşatmak istediklerini kaydeden Kasımbek Varol, "Bir ailenin her zaman bir büyüğü olmalıdır. Bir aile ne kadar büyük olursa o aile kadar güçlü olur. Bugün Türkiye Orta Asya'yı birleştirirse çok büyük bir aile olur ve bundan da çok büyük mutluluk duyarız. İleride inşallah olacağı düşüncesindeyiz" dedi.

"MALAZGİRT'İ İYİ ANLAMAK LAZIM"

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Malazgirt Zaferi kutlamalarında, Osmanlı ile Kırgız geleneklerini buluşturduklarını belirterek, "Birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde atamızı, ecdadımızı yad etmek istedik. Çünkü onlar birlik beraberliği sağladılar. Onun için sultan Alparslan'ı iyi anlamak lazım. Malazgirt zaferini iyi anlamak lazım. Bu program ve kutlamalar ile gençlerimizin geçmişlerine olan bağlılıklarını güçlendirmek amacındayız" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Orta Asya Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement