Ordu Valisi, Defineciyi 44 Saat Sonra Kurtaran Dalgıçları Kutladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ordu Valisi, Defineciyi 44 Saat Sonra Kurtaran Dalgıçları Kutladı

Ordu Valisi, Defineciyi 44 Saat Sonra Kurtaran Dalgıçları Kutladı
18.06.2015 16:26

Ordu'da iddiaya göre altın aramak için girdiği mağaradaki gölette kaybolan ve 44 saat sonra Ankara'dan gelen Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi (JAK) dalgıçları tarafından sağ olarak kurtarılan 53 yaşındaki Emrullah Ergen hastaneden taburcu oldu.

Ordu'da iddiaya göre altın aramak için girdiği mağaradaki gölette kaybolan ve 44 saat sonra Ankara'dan gelen Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi (JAK) dalgıçları tarafından sağ olarak kurtarılan 53 yaşındaki Emrullah Ergen hastaneden taburcu oldu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Ergen'i kurtaran JAK ekibini makamında kabul ederek tebrik etti. İddiaya göre Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Gümüşköy Mahallesi'nde atıl maden ocağı içindeki mağaraya altın aramak için giren, gölette tüplü dalış yaparak kaybolan Emrullah Ergen 44 saat sonra JAK dalgıçları tarafından sağ olarak kurtarıldı. Vali Balkanlıoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ile 9 kişilik JAK ekibini bugün makamında kabul etti.

JAK ekibini kutlayan Vali Balkanlıoğlu, Emrullah Ergen'le kaçak define arama olayına karıştığı iddiasıyla 4 kişi hakkında Savcılık tarafından yasal işlem başlatıldığını belirterek, "JAK ekibinden destek istendi. Arkadaşlarımız askeri uçakla Ankara'dan buraya geldiler. Türkiye'nin bir çok yerinde benzer kurtarmaları sürekli yaptıkları için bu olumsuz şartlara rağmen arkadaşlarımız orada ceset ararken baktılar ki suyun devamında boşlukta arkadaşımızın sağ salim olduğunu görürler. Bizim için, ailesi ve sevenleri için iyi bir sürpriz oldu bu. Biraz daha geç kalınsaydı hayati tehlikesi devam edecekti. Bir defa daha bir hayat kurtarmış oldular. Vatandaşlarımıza tavsiyem böyle hayatlar ortaya koyarak define peşinde koşmamaları. Kendi hayatlarını riske atarak insan hayatı kurtaran JAK ekibimize çok teşekkür ediyorum Ordu valisi olarak" dedi.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Emrullah Ergen ise hastaneden taburcu oldu. Ergen'in karakola giderek olayla ilgili ifade vereceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Valisi, Defineciyi 44 Saat Sonra Kurtaran Dalgıçları Kutladı - Son Dakika


Advertisement