Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası

Erzurum'da, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla tanıtım standı açıldı.

07.11.2016 16:44

Erzurum'da, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla tanıtım standı açıldı.

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünce ilde bulunan bir alışveriş merkezinde tanıtım standı açılarak, vatandaşlara bilgi verildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, yaptığı yazılı açıklamada, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle organ bağışının önemine dikkat çekileceğini belirterek, "Binlerce insan, çeşitli hastalıklarından dolayı organ bağışı beklemekte. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. Bir gün bizim de organa ihtiyaç duyabileceğimizi düşünerek, şifa bekleyen binlerce insana belki sebep olabileceğimiz bilinciyle herkesi organ bağışı için destek vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Organ Nakli Bölge Koordinatörü Fatih Kacıroğlu ise Türkiye'de 20 bini aşkın kişinin hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine şeker hastalığı, hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle böbrek yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün böbrek nakli için bekleyen 17 bin 997 hastamız var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement