Ormanda Kendini Yaktı, Doktor ve İtfaiye Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Ormanda Kendini Yaktı, Doktor ve İtfaiye Kurtardı

Ormanda Kendini Yaktı, Doktor ve İtfaiye Kurtardı

Sivas'ta bir mobilya firmasında işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Mümtaz Y., iddiaya göre kredi kartı borçları yüzünden ormanlık alanda üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

24.09.2014 16:48

Sivas'ta bir mobilya firmasında işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Mümtaz Y., iddiaya göre kredi kartı borçları yüzünden ormanlık alanda üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Bu sırada olay yerinden geçen bir doktor ve  arkadaşları ile bölgede su dolduran itfaiye ekibi, alevler içindeki Mümtaz Y.'ye müdahale ederek hastaneye kaldırdı.

Evli ve 1 çocuk babası Mümtaz Y., çalıştığı iş yerinden bugün izin aldı. Benzin istasyonuna giden Mümtaz Y., buradan bir bidon benzin alarak Cumhuriyet Üniversitesi yakınındaki Kardeşler Tepesi'ne gitti. Burada üzerine benzin döken Mümtaz Y., çakmağı ateşledi. Bu sırada öğle tatili için arkadaşlarıyla beraber Kardeşler Tepesi'ne çıkan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şevki Hakan Eren, ağaçlık alanda ateş yandığını fark etti. Yaklaşınca yanan şeyin insan olduğunu gören Eren, arkadaşları ile üzerlerindeki montları çıkararak müdahale etti. Başarılı olamayınca yerden toprak alarak, alevleri söndürmeye çalıştılar. Bu sırada  bölgeye su doldurmaya gelen itfaiye aracını fark eden Eren ve arkadaşları, aracı durdurarak görevlilerden yardım istedi. İtfaiye ekibi, Mümtaz Y.'ye müdahale ederek alevleri söndürdü. Doç. Dr. Şevki Hakan Eren de ilk tedavisini yaptığı yaralıyı gelen ambulans ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Vücudunun büyük bölümünde ikinci derecede yanıklar oluşan ve tedaviye alınan Mümtaz Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Mümtaz Y.'nin yaklaşık 5 bin lira civarındaki kredi kartı borçları yüzünden kendini yaktığı öğrenilirken, yaklaşık bir ay önce de intihar girişiminde bulunduğu belirlendi.

'DOKTOR VE İTFAİYE ÇOK BÜYÜK ŞANS'

Doç. Dr. Şevki Hakan Eren, "Şu anda durumu kritik gözüküyor. Bizim ve itfaiyenin olay anında oradan geçmesi tamamen tesadüf. Olay yerinde hem doktor hem de itfayenin olması yanan arkadaşımız için çok büyük şans. Başka bir görev için yoldan geçen itfaiyeyi ben önüne geçerek durdurdum. Yanan arkadaşımıza su ile müdahale ederek söndürdük. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor ama inşallah tekrar sağlığına kavuşabilir" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ormanda Kendini Yaktı, Doktor ve İtfaiye Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement