Ortaca - Güneş Panelli Bisikletiyle Müzik Keyfi - Son Dakika
Güncel

Ortaca - Güneş Panelli Bisikletiyle Müzik Keyfi

Ortaca - Güneş Panelli Bisikletiyle Müzik Keyfi

Güneş panelli bisikletiyle müzik keyfi Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Hasan Aksoy, bisikletiyle gezinirken dijital müzik çaları için kullandığı pillerin pahalıya gelmesi üzerine ilginç bir çözüm buldu.

10.01.2016 12:10

Güneş panelli bisikletiyle müzik keyfi

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Hasan Aksoy, bisikletiyle gezinirken dijital müzik çaları için kullandığı pillerin pahalıya gelmesi üzerine ilginç bir çözüm buldu. Bisikletine güneş paneli taktıran Aksoy, tasarruf ederken; bisikletin görüntüsü hem şaşırttı hem de ilgi uyandırdı.

Güneşli gün sayısının en fazla olduğu şehirlerin başında gelen Muğla'nın Ortaca İlçesi Güzelyurt Mahallesi'nde yaşayan işsiz Hasan Aksoy, bunu fırsata çevirdi. İlk zamanlar dijital müzik çalarını pil ile çalıştıran Aksoy, durumun pahalıya mal olması üzerine çare aradı. Bisikletine 150 lira masraf ederek güneş paneli taktıran Aksoy, pil sorununu güneş enerjisiyle çözdü.

"GÜNEŞ PANELİ BANA 'İLAÇ' GİBİ GELDİ"

Bisikletinde ilginç bir görüntünün oluştuğu Hasan Aksoy, "Bisikletimle dolaşırken müzik dinlemek çok hoşuma gidiyor. Beni bu şekilde görenler, biraz yadırgıyor. Kimisinin de hoşuna gidiyor, beni durdurup müzik dinliyorlar. Ama bu zevk bana pahalıya mal oluyordu. Önce pille çalıştırıyordum çok kısa sürede pil bitiyor sürekli pil alıyordum. Sonra aklıma geldi. Ben niye güneş paneli taktırmayayım dedim. ve bir ustaya gittim. Fiyatını sordum. Bana bir ay içinde kullandığım pile eş gelince hemen bir güneş paneli taktırdım. Bana 150 liraya mal oldu. Şimdi hiç pil sorunum yok. Güneş paneli bana 'ilaç' gibi geldi. Paneller olmasaydı her gün bir dünya pil parası verecektim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca - Güneş Panelli Bisikletiyle Müzik Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement