800 öğrencinin eğitim gördüğü Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda başlatılan kampanya için tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Öğrenciler, boyunlarına astıkları, 'Bu alternatif ve çevreci enerji kaynaklarından biri de biodizel', 'Damlaya damlaya biodizel olur' yazılı afişlerle kampanyaya dikkat çekti.Okul Müdürü Mansur Gök, çevre bilincini geliştirmek, çevre duyarlılığına dikkat çekmek ve doğaya zarar vermeden yaşama anlayışını geçerli olmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında öğrencilerin evlerinden getirmesi beklenen bitkisel atık yağların, okuldaki atık yağ toplama bidonlarında biriktirileceğini söyledi.
Gök, toplanan yağların da biodizel firmasının Tuzlu'daki geri dönüşüm tesisine gönderilmesinin planlandığını kaydetti.Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise 2012'de kentte 11 ton atık yağ toplanarak biodizele dönüşmesi için geri dönüşüm tesisine gönderildiğini ifade ederek, şöyle dedi:
''Bizler çevre bilincini halkımıza kazandırmak istiyoruz. Sizlere çok daha yaşanabilir temiz bir Zonguldak bırakmak istiyoruz. Dökülen her yağ musluğa gidiyor, sonra o borularla denize ulaşıyor. Denize ulaşamayan yağlar yoğunlaşıyor ve boruları tıkayarak patlatıyor. Bu yüzden bu tür kampanyalara önem veriyor ve destekliyoruz.''
Son Dakika › Güncel › Ortaokul Öğrencilerinden Atık Yağ Toplama Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.