Ortognatik çene Cerrahisi İle Kusursuz Yüz Yapısına Sahip Olun! - Son Dakika
Güncel

Ortognatik çene Cerrahisi İle Kusursuz Yüz Yapısına Sahip Olun!

Ortognatik çene Cerrahisi İle Kusursuz Yüz Yapısına Sahip Olun!

Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Tek, pek çok kişinin estetik, çiğneme ve konuşmada zorluk çektiği halde sorununun nereden kaynaklandığını bilmediğini belirtti.

08.02.2016 17:14  Güncelleme: 17:16

Kişilerin yüz, çene ve dişlerinin düzgün yapıda olması için yapılan cerrahi tedavi yönteminin ortognatik çene cerrahisi olarak adlandırıldığını belirten dr.Tek, şunları söyledi. Diş, çene ve yüz yapısındaki bozuklukların sadece tel tedavisi işlemiyle düzeltilemediği durumlarda ortognatik çene cerrahisine gereksinim duyulmaktadır. Ortodontik tedavi ile dişler ve çene dokularının birbirleriyle olan bozuk ilişkileri düzeltilmektedir. Dentapolitan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize gelen hastaların detaylı muayenelerini uzman doktorlarımız gerçekleştirip, fotoğrafları çekildikten sonra yapılan planlama ardından hastalarımızın önce ortodontik tedavisi daha sonra Ortognatik çene Cerrahisi yapılıp birkaç ay daha ortodontik tel tedavisi bitirilip tedavi sonuçlandırılmaktadır. Diş çene ve yüz deformitelerinin tedavisi multi disipliner yaklaşımla tedavisi yapılır. Çene cerrahisi uzmanı, ortodonti uzmanı, protez uzmanı olan doktorlar konsültasyon içerisinde tedaviyi takip eder ve sonuçlandırırlar.

Ortognatik çene Cerrahisi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Tek, Ortognatik çene Cerrahisi yöneteminin belirli durumlarda uyguladığını ifade etti. Dr. Tek, alt çenenin büyük veya küçük olduğu durumlarda, önde veya geride, sağ yan veya sol yanda olduğu durumlarda, alt çenenin bir tarafının veya tümünün az gelişmiş olduğu vakalarda, ayrıca üst çenenin büyük yada küçük olduğu durumlarda, önde veya geride, sağ yan veya sol yanda olduğu durumlarda, üst çenede gelişim azlığında, alt çene ve üst çenedeki dişlerin birbirine değmemesi ( open bite), elmacık kemiklerinin olması gerekenden büyük, küçük, önde veya geride olması durumunda ve alt çene ve üst çene arasındaki ilişkinin normal olmadığı durumlarda uygulandığını söyledi.

Ortognatik Çene Cerrahisi Planlaması Nasıl Yapılır?

Ortognatik çene cerrahisi öncesi ortodonti uzmanı dişlerin en uygun şekilde düzeltilmesi için tel tedavisinin planlamasını yaptığını bu tedavinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirten Uzman Doç. Dr. Mustafa Tek, planlamada hastadan ölçüler alınır, hastanın fotoğrafları çekilir, gerekli filmler (panoromik, sefalometrik ve ihtiyaç doğrultusunda tomografi) çekilip analizler yapılır. Ortognatik cerrahi öncesinde de hastadan tekrar alınan ölçüler üzerinde tekrar bir çalışma yapılarak, ameliyat planlaması yapılarak, ameliyat sırasında kullanılacak olan rehber splintler hazırlanır. dr. tek teknolojik gelişmeler sayesinde ameliyatın yapımının artık çok kolay olduğunu ve ameliyat sonrası komplikasyonların minimum olduğunu ve hastaların konforunun çok arttığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ortognatik çene Cerrahisi İle Kusursuz Yüz Yapısına Sahip Olun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement