Osman Arolat'ın kendi kaleminden Babıâli Anıları - Son Dakika
Güncel

Osman Arolat'ın kendi kaleminden Babıâli Anıları

Osman Arolat\'ın kendi kaleminden Babıâli Anıları

Duayen gazeteci Osman Arolat'ın 50 yıllık meslek hayatına sığdırdığı anıları, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda

18.06.2015 15:33  Güncelleme: 15:35

Deneyimli gazeteci Osman Arolat, 50 yılını verdiği gazetecilik mesleğinde biriktirdiği anılarını Babıâli Anılarım başlığı altında derledi. Babıâli'nin en hareketli ve hararetli dönemine ışık tutan kitap, aynı zamanda kendisi de 68 Kuşağı'ndan olan yazarın izlenimleriyle siyaset ve ekonomi dünyasının tarihçesini gözler önüne seriyor.

Ülkemizde gazeteci olmanın doğal sonucu olarak birçok zorlukla mücadele eden Osman Arolat, bir dönemin sol siyasetçileri ile olan anekdotlarını nüktedan bir üslupla paylaşıyor. 60'lardan günümüze pek çok renkli simaya rastlayacağınız kitapta, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Adnan Kahveci gibi siyaset dünyasına damga vurmuş isimlerin yanı sıra Kemal Bisalman, Haldun Simavi, Nezih Demirkent gibi gazeteciler ile Halit Narin ve İbrahim Betil'in de aralarında bulunduğu iş adamları resmigeçit yapıyor.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz, edebiyatımızın büyük çınarı Yaşar Kemal'in ve dün vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in önsözleri ile başlayan kitap, Osman Arolat'ın kadim dostlarının kaleminden yazılarla son buluyor.

Türkiye'nin son 50 yılının kapsamlı bir panoramasını çizen Babıâli Anılarım, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osman Arolat'ın kendi kaleminden Babıâli Anıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement