Osmangazi'de Engel Yok - Son Dakika
Son Dakika Logo

Osmangazi'de Engel Yok

03.12.2012 17:54

Osmangazi Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında iki farklı etkinliğe imza attı.

OBAM'da eğitim gören çocuklar Şehir Turu otobüsü ile kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerken, Karaman Yüzme Havuzu'nda da engelli gençler yüzme ve dalgıçlık eğitimi aldı.

Osmangazi Belediyesi Engelliler Merkezi'ne devam eden zihinsel engelli çocuklar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında üstü açık Turist Otobüsü ile şehir turu attı. Aileleriyle birlikte şehir turu otobüsüne binan zihinsel engelliler Heykel'den başladıkları turu kentin önemli ve tarihi merkezlerini gezdikten sonra Saltanatkapı'da tamamlarken, otobüs yolculuğundan büyük keyif aldılar. Gezi boyunca bir rehberin eşlik ettiği ve tarihi turistik mekânları anlattığı programda, engelli gençlerde çevreyi oldukça dikkatli ve keyifli bir şekilde inceledi. Böylesi özel bir gün yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren zihinsel engelliler, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ikinci etkinliğin adresi ise Karaman Yüzme Havuzu oldu. Özel eğitim kurumlarında eğitimlerini sürdüren ve hayatlarında hiç suya girmemiş 12 zihinsel engelli Mavi Keyif Dalış ve Cankurtaran Merkezi'nin uzman dalgıçları eşliğinde dalış eğitimi aldı. Önce suya girmekte çekin engelliler daha sonra havuzun keyfini doyasıya yaşadılar. Osmangazi Belediyespor eğitmenleri eşliğinde yüzme keyfini de yaşayan engelliler, gönüllerince bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Önümüzdeki dönemde yine havuza gelmek istediklerini belirten engelliler, etkinliğin ardından büyük bir mutlulukla okullarının yolunu tuttu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'de Engel Yok - Son Dakika


Advertisement