Depremzede mezarlığında yürek yakan manzaralar! Kimi evladının okul çantasını koydu kimi oyuncağını - Son Dakika
Güncel

Depremzede mezarlığında yürek yakan manzaralar! Kimi evladının okul çantasını koydu kimi oyuncağını

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok ilimizde büyük yıkım yaşanırken, deprem bölgesindeki okullarda eğitime ara verildi. 71 ilde ise bugün ders başı yapılırken, depremde hayatını kaybeden çocukların mezarlarına bırakılan oyuncak ve okul çantaları görenleri kahretti.

20.02.2023 10:23  Güncelleme: 10:44

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, on binlerce bina ise oturulamayacak hale geldi. Asrın felaketinin ardından 11 ilimiz afet bölgesi ilan edilirken bu bölgelerde eğitim öğrenime 1 Mart'a kadar ara verildi. Eğitime ara verilen 71 ilde ise bugün öğretmen ve öğrenciler ders başı yaptı.

OKUL ÇANTALARINI BIRAKTILAR

Depremde hayatını kaybedenlerin defin işlemleri sürerken, mezarlıklara bırakılanlar ise yürek dağlıyor. Birçok anne baba, hayatını kaybeden çocuklarının mezarlıklarına terlik, oyuncak ve okul çantalarını bıraktı.

OSMANİYE'DEKİ DEPREM MEZARLARININ ÜZERİNE BIRAKILANLAR DUYGULANDIRDI; 'SÜPER KAHRAMANIM, BABAM'

"TOPLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Hatay'da enkaz altında kalan yakınlarının cenazesine katılmak için mezarlığa geldiğini söyleyen Nuri Aytaş, "Arkadaşımın kuzeninin annesi, babası ve 3 çocuğu vefat etti. Dün enkazdan çıkardılar. Bugün de defnedeceğiz. Acı bir olay, tarifi yok. Mezarlığa baktığımız zaman bir sürü acı hikaye var. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Geldiğimde baktım, küçük bebekler, 5-6 yaşlarında çocuklar var, okul çantalarını koymuşlar. Yürek dayanmıyor. Söyleyecek fazla bir şey yok. Parçalanıyoruz. Nasıl toparlarız bilmiyoruz ama inşallah toparlamaya çalışacağız" diye konuştu.

OSMANİYE'DEKİ DEPREM MEZARLARININ ÜZERİNE BIRAKILANLAR DUYGULANDIRDI; 'SÜPER KAHRAMANIM, BABAM'

"ÜLKEMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Depremde 16 yakınını ve yüzlerce arkadaşını kaybettiğini söyleyen Osman Demirkaynak ise şöyle konuştu:

"Çok üzücü ve çok büyük bir felaket yaşadık, tarifi yok. Bugün de arkadaşımın kabrini ziyarete geldim. 6 kişilik bir aileden 4 kişi vefat etti. Cenazeleri ellerimizle çıkardık. Onları ziyarete geldik. Bir aile gitti, tarifi yok. Çocukluk arkadaşım, komşum, birçok samimi olduğum insanı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Kimi mezarlarda al bayrak var, kiminde gelinlik, kiminde ise oyuncak var. Hikayesini bilmediğimiz bir sürü insan var. İnsanlar mezarların üstüne o esnada bulabildikleri şeyleri koymuşlar. Anlatılmaz bir duygu. Ülkemize geçmiş olsun. Kolay kolay geçecek bir acı değil."

Depremzede mezarlığında yürek yakan manzaralar! Kimi evladının okul çantasını koydu kimi oyuncağını
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremzede mezarlığında yürek yakan manzaralar! Kimi evladının okul çantasını koydu kimi oyuncağını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement