Osmanlının Sırrı 'iman ve Hedef' - Son Dakika
Güncel

Osmanlının Sırrı 'iman ve Hedef'

Osmanlının Sırrı \'iman ve Hedef\'

Kocaeli Kitap Fuarı Fuarı'nda söyleşi yapan yazar Yavuz Bahadıroğlu Osmanlı'yı devlet yapan sırları söyledi.

20.05.2013 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Kitap Fuarı'nda söyleşiye katılan yazar Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlının 600 senelik medeniyetinin iki sırrı olduğunu söyledi. "Birisi imanlı olması diğeri hedefi olması" diyen Bahadıroğlu, Türkiye'de ilk kez bir başbakanın 2023 diye bir hedef telaffuz ettiğini söyledi. Bahadıroğlu "Bu hedefin altını iyi doldurmak gerek. Hedef sahibi insan bir gün düşe kalka da olsa hedefine ulaşır" şeklinde konuştu.

AYASOFYA İBADETE AÇILMALI

Bahadıroğlu, "Fatih'in 'ya ben Konstantiniye'yi alacağım ya Konstantiniye beni alacak' demesi gibi inanarak ve kararlılıkla hedefe gitmeliyiz. Osmanlının hedefi ilahi kelimetullah idi. Bu milletin alnı Fatih'in hediyesi olan Ayasofya'da secdeye gitmeli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarihe geçmek istiyorsa Ayasofya'yı ibadete açmalı" dedi.

ÖVÜNÜLECEK İNSAN YETİŞTİRMEK

Osmanlıda erkeklerin çocuklarına toplum içindeki güzel örnekleri göstererek eğittiklerini dile getiren Yavuz Bahadıroğlu, bugün ülkemizde çok sayıda örnek alınabilecek insan olduğunu söyledi. Bahadıroğlu "Maalesef televizyona çıkanlar bunlardan değil. Osmanlı erkekleri Hz. Ebubekir'i, Hz. Ömer'i, Hz. Osmanı, Hz. Ali'yi örnek alırdı. Övünülecek insan yetiştirdiğimizde Osmanlı gibi oluruz. Osmanlı kadını ölçüsü Hz. Havva'nın dinayetiydi. Hz Havva'yı örnek alan birini kolay kolay yıkamazsınız." şeklinde konuştu.

AŞKTAN BAHSEDEMEZ OLDUK

Aşkın bu ülkede konuşulamaz bir hale geldiğini belirten Bahadıroğlu, şunları kaydetti: "Bu ülke topraklarında yaşamış Yunus Emreler, Mevlanalar aşk için yaşadı, aşk şiirleri yazdı. Ama biz aşktan bahsedemiyoruz. Televolelerde kimin eli kimin cebinde belli değil. Aşkı ele ayağa düşürdüler ve basitleştirdiler. Sevdiğimiz ölçüde insanız. Peygamberimiz önce sevgiyi sonra vermeyi öğretti bize. Ölçümüz peygamber olmalı. Estetik duygularımız köreltildi. 500 sene önce yapılan Süleymaniye Camii'nden daha güzel bir eser yapamıyoruz. Onun kopyalarıyla yetiniyoruz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmanlının Sırrı 'iman ve Hedef' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement