Otizmli Çocukların Ailelerine Eğitim Semineri - Son Dakika
Güncel

Otizmli Çocukların Ailelerine Eğitim Semineri

Otizmli Çocukların Ailelerine Eğitim Semineri

Beylikdüzün'de otistik ve down sendromlu çocukların ailelerine seminer verildi.

26.03.2013 09:31  Güncelleme: 09:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile Beylicium AVM'de otistik ve down sendromlu çocukların ailelerine yönelik verilen seminer, katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) işbirliği ile düzenlenen seminer iki oturum şeklinde gerçekleşti. Beylicium AVM'de yer alan Erol Günaydın Konferans Salonu'nda verilen eğitim seminerine konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Araştırma Görevlisi Özcan Karaaslan katıldı.

Ebeveynlere Önemli Tavsiyeler Verildi

Programda, otizm ve down sendromlu çocuklarda etkileşime dayalı erken eğitim programı, davranış değiştirme, otizm ve down sendromlu çocukların genel özellikleri ile ilgili bilgiler veren Araştırma Görevlisi Özcan Karaaslan, "Çocuğunuzun psikolojik olarak kaldıramayacağı durumları hemen söylemek gereksizdir. Çocukların düzeyine inmeniz önemlidir. Onların anlayabileceği bir dille sorularımızı yöneltmeliyiz" dedi. Anne, baba ve sosyal çevredeki diğer bireylerin çocuklarla olan etkileşiminden de bahseden, Arş. Gör. Özcan Karaaslan, "Ailelerin öncellikle çeşitli engelleri olan çocuklarımızı eğitilebileceğine inanmaları gerekmektedir. Verimli çalışma ile önemli gelişmeler kaydedilebilir ve eğitim programlarında bol tekrar gereklidir" dedi.

Programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, "Her bireyin güzel bir yaşamı hak ettiğini ve insanın insana verdiği değerin engel tanımaması gerektiği belirterek, Özcan Karaaslan'a bu verimli sunum için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement