"Oyak Davası"Nda 2 Tahliye - Son Dakika
Güncel

"Oyak Davası"Nda 2 Tahliye

"Oyak Davası"Nda 2 Tahliye

kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin görülen davada, tutuklu sanıklar Serkan Akyıldız ve Metin Almalı tahliye edildi.

15.08.2012 18:45

Danıştay saldırısıyla ilgili

kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı iddiasına ilişkin görülen davada, tutuklu sanıklar Serkan Akyıldız ve Metin Almalı tahliye edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık ve sanık avukatlarının tahliye taleplerini değerlendirmek için verdiği aranın ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılarak 16- 17 Mayıs 2006 tarihlerinde Danıştay Başkanlığı'nda bulunan genel sekreter ile 3 genel sekreter yardımcılarının odalarındaki bilgisayarlarda manuel kayıt yapılabildikleri iddia edildiğinden bu kayıtlarla ilgili bir tespit ve araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasına, varsa bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine; Danıştay Başkanlığına müzekkere yazılarak 16-17 Mayıs 2006 tarihlerinde güvenlik kameralarının aldığı görüntülerin kaydını yapabildikleri belirtilen genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının odalarındaki bilgisayarda görüntü kaydı bulunup bulunmadığı yönünde bir araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasına; Danıştay Başkanlığı'na müzekkere yazılarak görüntü kayıt cihazlarının arızası durumunda farklı bir marka takılmaması, bunun network sistemini olumsuz etkileyeceği yönünde OYAK SGS'ye yazılmış bir taleplerinin olup olmadığının sorulması, varsa bir örneğinin mahkemeye gönderilmesini ve Ergenekon davası ile birleşen Danştay saldırı dosyasının Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinden incelenmek üzere istenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar montaj bakım şefi Metin Almalı ve teknisyen Serkan Akyıldız'ın delil durumu, tutuklu kaldığı süreler ve suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliye edilmelerine karar verdi.

Tutuklu sanıklar Orhan Çoban, Mustafa Tarık Özyılmaz, Yavuz Selim Kavaklıoğlu ve Barış Demirtaş'ın tahliye talepleri ise reddedildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Oyak Davası'Nda 2 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement