Oyuncu Soygazi'den Tv Programı İçin Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Soygazi'den Tv Programı İçin Suç Duyurusu

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Hale Soygazi, bir televizyon programında "Bir günlükken evlatlık verildiğini belirtilen Murat Şar adlı kişinin annesi olduğuna ilişkin" iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

04.10.2017 15:51

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Hale Soygazi, bir televizyon programında "Bir günlükken evlatlık verildiğini belirtilen Murat Şar adlı kişinin annesi olduğuna ilişkin" iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Soygazi, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne avukatı Burcu Sarı ve gelerek bir televizyon programında 'Bir günlükken evlatlık verildiğini belirtilen Murat Şar adlı kişinin annesi olduğuna ilişkin iddialar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soygazi, TV yöneticileri ve yapımcıları ile Murat Şar hakkında "hakaret, iftira ve suç uydurma" suçlarından şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Soygazi, program yetkilileri hakkında tazminat davası da açacağını söyledi.

Soygazi, TV programında her türlü yalan, hakaret ve her türlü tehditin hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan tv kanalında acımasızca söylendiğini belirterek, "O programda bir bey var. Soyadını bile hatırlamıyorum. Mehmet Bey. O Mehmet bey benim ailemin adını, babamın adını, soyadını, dolayısıyla beni ima etti. Bu kayıp anne benmişim. ve tehditleri de kapıma dayanacakmış. Kapımda yatacakmış. Daha bir sürü hakaret. Tabi ki bu suç. Bu suç duyurusunda onun için bulunduk. Ama ayrıca program ve programın yetkilileri hakkında şu anda avukatlarım araştırma yapıyorlar ve tazminat davası açacağız onlara da" diye konuştu.

"DNA testine davet ediyoruz"

Oyuncu Soygazi, programda hakkında iddia atılan kişinin de mağdur edildeğini, o kişiye de haksızlık edildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oraya 43 yaşında bir insan koymuşlar. Yazık günah değil mi ona. İki tane çocuğu var. ve annesini 43 yıldır arıyormuş. Niye mahkemeye gitmemiş. Niye dava açmamış. Niye DNA testi kanıtına yönelmemişler? Şimdi açacağımız davada biz DNA testine onu davet ediyoruz. O gelecek. O zaman ne yapacaklar. 'Ay. Pardon yanılmışız" mı diyecekler. O adama buradan sesleniyorum. Mağdur olma, mağrur ol. Biraz gurur herkese lazım. Biraz onur herkese lazım. Bizim adımızı kullanıp, kirletip çamurlatıyorlar. Bir de hayatını kaybetmiş insanlara hakaret ediyorlar. Merhum Erol Simavi, Tarık Akan, Meftun Olgaç... Bu insanların geride bıraktıkları aileleri var, bunu da mı düşünmüyorlar? Reyting uğruna bu kadar atılmaz. Programın reytingi çok düşük. Benim sayemde, bizim sırtımızdan reyting düzeltti. Bugün suç duyurusunda bulunduk. Bu insanların geride bıraktıkları aileleri var. Bunu da mı düşünmüyorlar. Baba o diyorlar. Bu kadar atılmaz. Reyting uğruna, bu kadar atılmaz. Bu programın reytingi çok düşük fakat, benim sayemde bizim sırtımızdan reyting yükseltti. Bu dava vesile olur belki de bu programların iç yüzü ortaya çıkar. Bunların ne kadar yalan dolanla dolu olduğu ortaya çıkar. Halk inanmasın. Halkı zehirliyorlar. Yazık değil mi bu halka."

Hale Soygazi'nin basın danışmanı Bircan Usallı Silan ise insanları kamuoyu önünde suçlamanın ve hakaret etmenin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç teşkil ettiğini belirterek, "Yeşilçam'ın usta isimlerinden Hale Soygazi'nin hakkında son günlerde yapılan programda, sanatçımız işaret edilerek şüphe yaratılmıştır. Bizler de hukuki haklarımızdan doğan hamleler için yetkili mercilere suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Avukat Burcu Sarı müvekkili Hale Soygazi'nin bir TV programında ismi, unvanı, mesleği kullanılarak iftira ve hakaretlerde bulunulması üzerine harekete geztiklerini ve hukuki hamlelerini yaptıklarını belirterek, "Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduk. Yasal süreci bekliyoruz. Program yetkilileri, sorumluları ve iddiada bulunan kişiler hakkında tazminat davası da açacağız. Adalet karşısında hesap vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Soygazi\'den Tv Programı İçin Suç Duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyuncu Soygazi'den Tv Programı İçin Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement