Özak: Sahil Planlamalarında Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Özak: Sahil Planlamalarında Sona Gelindi

Özak: Sahil Planlamalarında Sona Gelindi

Başkan Vekili Özak, "Karadeniz sahillerinin ve 14 köyün planlaması 2 ay içinde hazır olacak" dedi.

30.07.2012 09:20

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Bağırganlı Limanında yaptığı incelemeler sırasında, bölgede bulunan köy muhtarının imar uygulamaları hakkındaki sorularını yanıtladı. Başkan Vekili Özak, sahil kesiminde bulunan 14 köyün en geç 2 ay içinde imar planlarının kültür ve turizm bakanlığına gönderileceğini belirtti.

SAHİL KENARINDA İNCELEME

Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra'nın Safalı, Bağırganlı, Hacımazlı, Beylerbeyi, Antaplı ve Bollu köyü muhtarları ile birlikte Bağırganlı Limanında incelemelerde bulundu. Sahil kenarlarında denizin aşındırdığı bölgeleri de dolaşan Özak'a Safalı Köyü Muhtarı Tevfik Birim, Bağırganlı Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz, Hacımazlı Köyü Muhtarı Mustafa Dinç, Beylerbeyi Köyü Muhtarı Musa Yener, Antaplı Köyü Muhtarı Hüseyin Girgin, Bollu Köyü Muhtarı Hüseyin Serik eşlik etti.

İLK DEFA KOCAELİ KÖYLERİ PLANLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özak, " Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanı içerisindeki köylerini planlayan Türkiye'nin ilk belediyesidir. Bugün itibariyle söyleyebiliriz ki Kocaeli'mizdeki 243 köyün 55 tanesinin imar planını Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlamış vaziyette. Kandıra bölgesinde de özellikle Karadeniz'e cephesi olan 14 tane köyümüzün imar planlarını kültür ve turizm bakanlığından aldığımız yetkiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz" dedi.

KANDIRA GELECEĞE BAKIYOR

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında yerli turistlerin rağbet ettiği en gözde mekânlardan olan Kandıra sahillerinin 1/5000'lik ve 1/1000'lik planlarını yaparak eşsiz bir sahil bandına sahip bulunan, Karadeniz'in kıyısındaki Kandıra'yı hizmetleriyle geleceğe taşımayı planlıyor. Kıyı kenar tespiti yapılan yerleşim yerleri belirlenmesi ile toplam 70 Km uzunluğundaki sahil şeridinde parçacıl olarak 38,2 km kıyı kenarında çalışma yapıldı.

PLANLAMA YAPILDI

Kandıra'da Babalı Köyü'nde 475 hektar, Bağırganlı Köyünde 240 hektar, Cebeci Köyünde 168 hektar, Kefken'de 350 hektar, Kerpe'de 82 hektar alanda zemin etüdü ve planlama çalışmalarına başlandı. Planlama ile kat yüksekliği, yapılaşma durumu, yapı kalitesi, yapı kullanımı, mülkiyet durumu, yerleşim analizleri yapıldı.

KANDIRA DEĞERLENİYOR

Sahil ve turizm bölgesi olan Kandıra'da Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları devam ediyor. Şu anda doğalgaz götürülen Kandıra'da iç şebekeler tamamlanıyor. Şehir içindeki su şebekeleri ve kanalizasyon şebekeleri yenilenerek Kandıra'nın değerine değer katılıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özak: Sahil Planlamalarında Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement