Özbekistan Eğitimine Tika Desteği - Son Dakika
Güncel

Özbekistan Eğitimine Tika Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'ın Karakalpakistan bölgesinde bulunan Kanlıköl'de bir okula destek sağladı.

30.01.2016 12:33

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan'ın Karakalpakistan bölgesinde bulunan Kanlıköl'de bir okula destek sağladı.

TİKA'dan yapılan açıklamada 21 Nolu Ortaokul'un bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odasının tadilatının yapıldığı, çağdaş eğitim cihazları ile donatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Özbekistan Halk Talimi Bakanlığının, çevre sorunlarından en çok zarar gören Aral Gölü bölgesindeki sosyal krizin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlattığı çalışmaların TİKA tarafından desteklendiği ve bu kapsamda TİKA tarafından daha önceki dönemlerde, Karakalpakistan ve Harezm'deki birer okulda bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odaları kurulduğu anımsatıldı.

Bu projeye ek olarak TİKA, Karakalpakistan'da merkez Nukus şehrine 80 kilometre uzakta olan ve 410 çocuğun eğitim aldığı Kanlıköl 21 Nolu Ortaokulu'nun, proje kapsamında bilgisayar laboratuvarı ve ilk yardım odasının tadilatının yaptı, okul çağdaş eğitim cihazları ile donatıldı.

Düzenlenen törene TİKA Taşkent Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti Halk Talimi Müdürlüğü yetkilisi Halime Jakasimova ve Kanlıköl Belediye Başkanı Marat Şaicanov ve yerel üst düzey yetkililer katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan TİKA Taşkent Koordinatörü Kızıltoprak, bilgisayar eğitiminin önemine değinerek, söz konusu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Taşkentli yetkililer ise törende yaptıkları açıklamada projenin, çevre sorunlarının bulunduğu bölgede yaşayan çocukların hayata kazandırılması için gerekli olan eğitimi almalarında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, desteğinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle, çevre sorunlarından en çok etkilenen bölgelerdeki çocukların eşit şartlar altında eğitim görmelerine yardımcı olunması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan Eğitimine Tika Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement