Özel ENKA'ya 'Beyaz Bayrak" - Son Dakika
Güncel

Özel ENKA'ya 'Beyaz Bayrak"

Özel ENKA\'ya \'Beyaz Bayrak"

ENKA Teknik Okulları, yüz tam puan alarak "Beyaz Bayrak" ödülü aldı.

30.11.2012 15:14

Dilovası Makine OSB'de kurulu bulunan Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından ENKA Teknik Okulları, yüz tam puan alarak "Beyaz Bayrak" ödülü aldı. Törende konuşan Okul Müdürü Refik Sargın, "Bu gurur hepimizin, bu ödül tüm okulumuza verilmiştir" dedi.

Önceki gün okulda düzenlenen "Beyaz Bayrak" ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Hasanoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Okul Kurucu Temsilcisi Alpaslan Tansu, Okul Müdürü Refik Sargın, çok sayıda eğitimci ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Okul Müdürü Refik Sargın yaptı. ENKA Vakfı'nın kendilerine çok iyi bir okul yaparak güzel bir hizmete imza attığını söyleyen Sargın, bu mekanların bundan sonraki kullanımının da çok önemli olduğunu ifade etti.

Okuldaki atölyelerin temizliğinin öğrenciler tarafından yapıldığını hatırlatan Sargın, ENKA Teknik okullarının her alanda çok başarılı olduğunu söyledi. Okuldan ilk mezun olan öğrencilerin % 80'inin 4 yıllık üniversitelere yerleştiğini söyleyen Sargın, "Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan robot yarışmasında Türkiye üçüncüsü olduk. Okuldaki başarılarımızdan dolayı Japonya Ulusal ajansı tarafından bu ülkeye davet edildik. Kocaeli'deki Anadolu Teknik liseleri arasında birinci sıradayız, Türkiye çapındaki dereceler açıklanmadı ancak en kötü ihtimalle 3. Sırada olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"Beyaz Bayrak" ödülünün okul için önemli olduğuna da dikkat çeken Sargın, "Bu onur ve bu gurur hepimizin, tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum, inşallah bundan sonra bu ödüle daha fazlasıyla layık olacağız" dedi.

Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu da, ödül dolayısı ile tüm okul ve öğrencileri tebrik etti. "Hedefler büyüyor" diyen Silahtaroğlu, "Sizlerin başarıları ile mutlu oluyoruz, "Beyaz Bayrak ödülünden dolayı sizinle gurur duyuyor, hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Şener de, sağlıklı nesillerin sağlıklı ortamlarda yetiştiğine dikkat çekti. Beyaz Bayrak ödülünün yüz üzerinden 90 puan alan okullara verildiğini söyleyen Şener, bu ödülün 78 okula verildiğini ifade etti. Bir teknik okulun bu kadar temiz olmasının kendisini daha da mutlu ettiğini söyleyen Şener, "Beyaz bayrak ödülü sizlere ilk etapta 2 yıllığına verilmiştir, umarın iki yıl sonrasında da bu bayrak gönderde dalgalanacaktır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Hasanoğlu da Kocaeli genelinde geçen yıl 576 okul olduğunu, bu sayının bu sene 799'a çıktığını söyledi. Beyaz Bayrak ödülü alabilmek için müracaat eden okulların sadece yüzde onunun bu ödüle layık görüldüğünü söyleyen Hasanoğlu, "Bu konuda bazı ilçelerimizin çok gayret ettiğini görüyoruz. Dilovası'nda Beyaz Bayrak ödülünü sanıyorum ilk bir okul alıyor. Bunun devam ederek diğer okullara da örnek olacağını ve Dilovası'nı bu noktada şampiyon yapacağını düşünüyorum. Bu ödülün alınmasında katkı sunan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, 2 yıl sonra da bu bayrağın şanlı Türk Bayrağı yanında dalgalanmaya devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin temizlik konulu skecinin ardından sonra beyaz bayrak okul kurucu temsilcisi Alparslan Tansu'ya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Serkan Şenel tarafından verilirken, sertifika ve plaketin ardından topluca fotoğraf çekildi ve ardından da tüm davetliler ve öğrencilerin katılımı ile beyaz bayrak göndere çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel ENKA'ya 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement