Diyarbakır'da Açılan Davalar Tüketicilerin Lehine Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Açılan Davalar Tüketicilerin Lehine Sonuçlandı

Diyarbakır\'da Açılan Davalar Tüketicilerin Lehine Sonuçlandı

Diyarbakır'da son 18 aylık dönemde bankalar ile ilgili yapılan 81 bin 917 şikayetin 72 bin 990'ı tüketicilerin lehine sonuçlandı.

15.08.2015 11:25  Güncelleme: 11:34

Diyarbakır'da 2014 yılı ile 2015 yılının ilk altı ayını kapsayan 18 aylık dönemde bankalar ile ilgili yapılan 81 bin 917 şikayetin 72 bin 990'ı tüketicilerin lehine sonuçlandı. Tüketici Hakları Derneği (THD) Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, vatandaşların yasa değişikliği nedeniyle hak arama girişimlerinin azaldığını söyledi.

Vatandaşlar, bankalara yönelik şikayetleri nedeniyle Tüketici Hakem Heyetleri'ne akın etti. Diyarbakır'da 2014 ile 2015'in ilk altı ayını kapsayan 18 aylık dönemde 81 bin 917 vatandaş, bankalarla ilgili Tüketici Hakem Heyetleri ve mahkemelere şikayette bulundu. Heyet ve mahkemeler, yaptıkları değerlendirmelerde vatandaşlardan 72 bin 990'ını haklı buldu ve bankalar aleyhine karar verdi. Şikayetlerden sadece 927'si bankalar lehine sonuçlandı. Diğer şikayetlerin ise halen değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

"ŞİKAYETLER AZALDI"

Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan THD Diyarbakır Şube Başkanı Niyazi Kavar, hakkını arayanın bulduğunu belirterek ancak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) çıkardığı yasa nedeniyle son zamanlarda vatandaşların hak arama mücadelesinde azalma olduğunu kaydetti. Yasadan sonra bankaların birçok gereksiz masraf kesintileri ile ilgili vatandaşların şikayet başvurusunda bulunamadığına dikkat çeken Kavar, maalesef bankaların aldığı bazı faiz dışı gelirlerin getirilen yeni yasa ve çıkartılan yönetmelikle artık yasal güvence altına alındığını, bu yüzden vatandaşların mağduriyet yaşadığını kaydetti.

"YÜZDE 70'İ BANKALARLA İLGİLİ"

Yasa yürürlüğe girmeden önce tüketicilerin başvurularının yüzde 70'inin bankalarla ilgili olduğuna da dikkat çeken Kavar, şunları kaydetti:

"Mal ve hizmet piyasasında bir sürü hizmet varken başvurular bankayla ilgili şikayetlerle doluydu. Şimdilerde bu şikayetler uygulamaların yasal zemine oturtulması sebebi ile yapılamadığı için bu oran düştü. Tüketicilerin mağduriyetleri devam ediyor ama maalesef hakem heyetlerine gidemiyorlar, çünkü yasalar var. Başvurdukları takdirde aleyhlerinde karar çıkacak." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Açılan Davalar Tüketicilerin Lehine Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement