Saklıkent'te 2 Turistin Öldüğü Sel Dehşeti Kameralara Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Saklıkent'te 2 Turistin Öldüğü Sel Dehşeti Kameralara Yansıdı

Muğla'daki Saklıkent Kanyonu'nda 2 kişinin öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında boğulmak üzere olan turistin kurtarılma anı kameralara yansıdı.

21.07.2014 00:28  Güncelleme: 10:54

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda 1 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında kayıp olarak aranan turistin cansız bedenine ulaşıldı. Sel baskınında boğulmak üzere olan kadın turistin son anda kurtarılma anı da kameralara yansıdı. Seydikemer Belediye Başkanı AK Partili Yakup Otgöz ise "Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde etkili olan yağışın ardından Saklıkent Kanyonu'ndaki su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu 46 kişilik kafile mahsur kalmıştı. İlk etapta kurtarılan 21 kişi arasında bulunan 9 yaralıdan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

## 141886##

Kanyonda mahsur kalan 25 kişiden 24'ü Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleri ile Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmasının ardından güvenli bir şekilde kıyıya çıkartılmıştı. Ekiplerinin bölgeden ayrılmasının ardından 1 saat sonra sele kapıldığı anlaşılan Ömer Özcan isimli turistin bulunması için yeniden arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

İKİ KAYANIN ARASINDA SIKIŞMIŞ HALDE BULUNDU

Ömer Özcan'ın bulunması için dün akşam saat 21.00'de başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günün ağarmasıyla birlikle yoğunlaştırıldı. Kanyonu her iki yönde tarayan ekipler, sabah saat 07.00 sıralarında 1 kilometre üst tarafta iki kayanın arasında sıkışmış vaziyette olan Özcan'ın cansız bedenine ulaştı. Özcan'ın cenazesinin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

DEHŞET ANLARI SANİYE SANİYE KAMERADA

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği sırada azgın sel sularına kapılan bayan bir turistin sürüklenerek geldiğini fark eden erkek ziyaretçi, sel sularına direnerek kendi imkanlarıyla önlem aldı. Suyun içerine bata çıkan sürüklenen ve boğulmak üzere olan kadını son anda kolundan yakalayan erkek ziyaretçi, kadın turistin hayatını kurtardı. Saklıkent Kanyonu'nda yaşanan bu dehşet anları kıyıda bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI: ALLAH'IN YAZISI

Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ise "Bu mevsimde kanyonda sel olması görülen bir olay değil. Bundan 15 yıl kadar önce de benzer bir olay yaşanmış. Cenabı Allah’ın yazısı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: SUDA SÜRÜKLENEN İNSANLAR GÖRDÜM

Görgü tanıklarından Ümit Göktepe de şunları kaydetti:

"Su içmeye gelmiştim. Suyun içinde sürüklenen insanlar gördüm. Bir kişiyi elinle tutarak çıkardım. Kayalara çarpa çarpa sürüklenmiş. Sudan çıkardığımızda kalbi durmuştu. Ambulansta yapılan müdahale sonrasında kalbi yeniden çalışmaya başladı. Ancak hastanede vefat etmiş."

Saklıkent\'te 2 Turistin Öldüğü Sel Dehşeti Kameralara Yansıdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saklıkent'te 2 Turistin Öldüğü Sel Dehşeti Kameralara Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement