Özgür Özülgün Milli Şair Mehmet Akif'i Anlattı - Son Dakika
Güncel

Özgür Özülgün Milli Şair Mehmet Akif'i Anlattı

Özgür Özülgün Milli Şair Mehmet Akif\'i Anlattı

Tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen ismi Özgür Özgülgün, Küçükçekmeceli öğrencilere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.

16.03.2013 12:53

Tiyatro sahnelerinin ve ekranların sevilen ismi Özgür Özgülgün, Küçükçekmeceli öğrencilere Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.

Özgür Özgülgün, Küçükçekmece Belediyesi'nin her ay düzenlediği 'Özgür Abi ile Kitaplara Yolculuk' adlı programda Metin Özdamar' ın 'Milli Şairimiz Mehmet Akif' adlı kitabını, Küçükçekmeceli öğrencilerle birlikte okudu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un doğumundan başlayarak Milli Marşı yazmasına kadar olan süreci ele alan Özgülgün, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında çocuklara pek çok soru sordu. Soru cevap yöntemiyle Mehmet Akif Ersoy'u çocuklara tanıtan Özgülgün, "Mehmet Akif ne zaman kitap görse dayanamıyor ve okuyormuş. Okumayı ve yazmayı hiçbir zaman bırakmıyor. Öğrenciyken gizli gizli yazdığı için arkadaşları ona gizli şair diyor. Sizler de okuyun ve onun gibi yazın. Çünkü sözel olarak ağzınızdan çıkanların çok fazla bir değeri olmuyor. Ancak bir şeyi yazarsanız sizden çocuklarınıza, onlardan torunlarınıza kalıyor" dedi.

"AZİZ YENİAY'A TEŞEKKÜRLER"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a düzenlediği böylesi anlamlı bir etkinlik için teşekkür ederek konuşmasına devam eden Özgülgün, Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadele emeği geçen önemli isimlerden biri olduğunu söyledi. Ersoy'un Milli Marşı yazması karşılığında ona verilen 500 lira ile askerlere giyecek aldığını ve bu paranın tek bir kuruşuna dahi dokunmadığını belirten Özgülgün, Mehmet Akif Ersoy'un ulusal ve milli eserler bırakarak Türk ordusunun destanlaşmış hikayesini şiir biçiminde bize ulaştırdığını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgür Özülgün Milli Şair Mehmet Akif'i Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement