Pakistan, Afganistan'a Tedarik Yollarını Yeniden Açacak - Son Dakika
Güncel

Pakistan, Afganistan'a Tedarik Yollarını Yeniden Açacak

Pakistan, Afganistan\'a Tedarik Yollarını Yeniden Açacak

ABD yönetimi, Pakistan'ın, geçen kasım ayındaki NATO operasyonunda 24 askerinin hayatını kaybetmesinin ardından kapattığı Afganistan'a tedarik yollarını yeniden açacağını bildirdi.

03.07.2012 20:33

ABD yönetimi, Pakistan'ın, geçen kasım ayındaki NATO operasyonunda 24 askerinin hayatını kaybetmesinin ardından kapattığı Afganistan'a tedarik yollarını yeniden açacağını bildirdi.

Pakistan'ın bu kararı, ABD yönetiminin olayla ilgili "üzüntülerini bildirmesinin" ardından geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile bugün yaptığı telefon görüşmesinde, Pakistan'ın Salala bölgesinde geçen kasımda meydana gelen "trajik olaydan" duydukları en derin üzüntüyü yinelediğini ve hayatlarını kaybeden Pakistanlı askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.

Hem kendisinin hem de Pakistan Dışişleri Bakanı Khar'ın, Pakistanlı askerlerin ölümüne neden olan olayda hatalar yapıldığını kabul ettiklerini kaydeden Clinton, "(Olayda) Pakistan ordusunun uğradığı kayıplardan dolayı üzgünüz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için Pakistan ve Afganistan ile yakın çalışmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Clinton, görüşmede Khar'ın, kendisine, Afganistan'a tedarik yollarının yeniden açılacağı bilgisini verdiğini bildirerek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Pakistan'ın, herhangi bir transit ücret almamaya da devam edeceğini belirten Clinton, "Bu, Pakistan'ın güvenli, barışçıl ve refaha sahip Afganistan'a ve bölgedeki ortak hedeflerimize desteğinin somut bir göstergesi" dedi.

Clinton, bunun, ABD ve ISAF'ın Afganistan'dan çekilme planının daha düşük maliyetle yürütülmesine katkı sağlayacağını da bildirdi.

Pakistan, 26 Kasım 2011'de Salala bölgesindeki bir kontrol noktasında 24 askerinin yaşamını yitirdiği NATO operasyonunun ardından, Afganistan'daki NATO birliklerine malzeme taşınması için kullanılan tedarik yollarını kapatmıştı. ABD, yolları tekrar açmaya ikna etmek için Pakistan ile bir süredir görüşmeler yapıyordu.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan, Afganistan'a Tedarik Yollarını Yeniden Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement