Pakistan'da Bombalı Saldırı: 9 Ölü - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Bombalı Saldırı: 9 Ölü

Pakistan\'da Bombalı Saldırı: 9 Ölü

Pakistan'da düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

23.02.2014 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da düzenlenen bombalı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan resmi haber ajansı APP'de yer alan habere göre, ülkenin kuzeybatısında yer alan Hayber-Pakthunkva Eyaleti'nin Kohat bölgesinde bombalı saldırı düzenlendi.

Bir yolcu minibüsüne yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın Hangu yolu üzerindeki Peşaver meydanında bulunan polis noktasına yakın bir bölgede patlatılması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 10'dan fazla kişi yaralandı.

5 kilo patlayıcı madde kullanıldığı öğrenilen saldırıyı üstlenen olmadı.

Afganistan sınırındaki aşiretler bölgelerinden biri olan Hayber yakınlarındaki Tirah Vadisi'ndeki Pakistan Talibanı'na yönelik bu sabah Pakistan ordusu tarafından düzenlenen hava operasyonunda 18 militan öldürülmüştü.

Pakistan Talibanı ile barış müzakerelerini başlatmak amacıyla Başbakan Navaz Şerif, 29 Ocak'taki Ulusal Meclis'te yaptığı konuşmada dört kişilik heyet oluşturulduğunu açıklamış, daha sonra örgüt bu adıma olumlu cevap vererek kendi heyetini duyurmuştu. Müzakere heyetlerinin olumlu ilerleyen görüşmeleri geçtiğimiz günlerde örgütün 2010 Haziran ayından bu yana elinde tuttuğu 23 paramiliter sınır muhafızını infaz etmesi ile yarıda kesilmişti. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Bombalı Saldırı: 9 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement