Gaziantep'te, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 5'i kadın 46 hasta, açılan ahşap boyama ve nikah şekeri yapma kursuna katılarak hem para kazanıyor, hem de tedavi oluyor.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Şahinbey Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur ile merkezde ruhsal sorunları nedeniyle tedavi gören hastalara yönelik kurs başlattı. Ruhsal bozukluğa sahip hastaların sosyalleşerek topluma kazandırılmasını amaçlayan kursa merkezde tedavi gören 46 kursiyer başvurdu. Tedavisi süren hastalara, 2 ay sürecek olan kursta Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından ahşap boyama ve nikah şekeri yapımı konusunda eğitim verilecek. İş-Kur tarafından da günlük 20 lira yevmiye verilecek olan kursa katılan 46 hasta, tedavilerinin yanı sıra para kazanmanın ve meslek sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Proje ile hastaların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılmasını amaçladıklarını anlatan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Şahinbey Toplum Ruh Sağlığı Merkezi psikoloğu Sedef Tekgöz, Bu projede Halk Eğitim Merkezi öğretmen, İş-Kur ise finansman desteği sağlayacak. Kursiyer hastaların kullanılacak olan malzemeler ise hastanemiz tarafından karşılanacaktır. Bu kurslarda hastalarımız günlük 20 lira ücret alacaklar. Böylece hastalarımız hem el becerilerini geliştirecek, hem de maddi olarak desteklenecek dedi.
Hastaların proje sonunda istihdama kazandırılmalarının önünün açılacağını kaydeden Tekgöz, kurs sonunda ortaya çıkan eserlerin ise sergileneceğini kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Para Kazanarak Tedavi Oluyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?