"Para Politikaları" Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Para Politikaları" Konferansı Yapıldı

"Para Politikaları" Konferansı Yapıldı

Merkez Bankası, Dünya Gazetesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde düzenlenen "Para Politikaları" konulu toplantı gerçekleştirildi.

07.07.2012 09:37

Akgün Otel'de düzenlenen toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Arolat ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ yaptı. Şekerdağ konuşmasında Elazığ'ın sosyo-ekonomik yapısı hakkında bir değerlendirmelerde bulundu ve iş dünyasının Merkez Bankası'ndan beklentileriyle ilgili taleplerini sıraladı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ise konuşmasında Türkiye'nin tüketimi değil üretimi teşvik etmesinin "doğru bir tercih" olduğunu dile getirdi. Başçı, "Bizim şu anda mümkün olduğu kadar hane halkı tasarruflarını, firma tasarruflarını artırmamız gerekiyor. Bununla ilgili adımlar atılıyor, yapısal adımlar da atıldı. Bunların yürürlüğe girmesi yakındır. Dolayısıyla hane halkının, özellikle tüketicilerin aşırı borçlanmasının önüne geçer ve daha makul seviyede borçlanmalarına devam etmelerini sağlarsak, kredileri de daha ziyade firmalara, küçük ve orta boy firmalara verdirebilirsek, bankalarımıza bunu sağlayacak teşvik sistemlerini kurabilirsek ekonomide hem iç hem dış talebin dengelenmesi gerçekleşecektir. Aynı zamanda da bizim ılımlı dediğimiz büyüme süreci yurt dışındaki şartlar kötü bile olsa devam edebilecek ve Türkiye makul büyüme hızlarını sürdürebilecektir" dedi.

Konuşmasında daha sonra ülke ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler ve uygulanan para politikaları hakkında açıklamalarda bulunan Başçı, iş dünyasının talepleri ile ilgili ifade edilen beklentileri de yanıtladı.

Toplantı Dünya Gazetesi Başyazarı Osman S. Arolat'ın yönettiği katılımcılardan gelen soruların cevaplandırdığı soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Para Politikaları' Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement