Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası - Son Dakika
Güncel

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

Paralel Yapı"Nın Telefon Dinleme İddiası

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Sarıyaşar: "Bu vahim iddiaların doğruluğunun araştırılmasını ve yapılan kayıtların başka amaçlar için kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini istiyoruz.

25.02.2014 16:03

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmaya ilişkin, "Bu vahim iddiaların doğruluğunun araştırılmasını ve yapılan kayıtların başka amaçlar için kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Mazlumder üyesi grup adına basın açıklaması yapan Sarıyaşar, dinlemelerin kişi hak ve hürriyetlerini ihlal ettiğini kaydetti.

Sarıyaşar, "Dün bazı basın yayın organlarında, derneğimiz ve başkanımızla birlikte birçok kişinin terör örgütü kapsamında dinlenerek kayıt altına alındığı iddia edilmiştir. Bu vahim iddiaların doğruluğunun araştırılmasını ve yapılan kayıtların başka amaçlar için kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Cüneyt Sarıyaşar, bu yasa dışı dinlemeler için acil önlemler alınması suretiyle evrensel insan hakları kapsamındaki temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Dinleme listelerinde adının geçtiği belirtilen gazeteci Abdullah Yıldız ise dinlemelerin yasa dışı olduğunu ifade ederek, yapanlara beddua etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paralel Yapı'Nın Telefon Dinleme İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement