Paralı Askerler 43 Yıl Sonra D-Smart'ta - Son Dakika
Güncel

Paralı Askerler 43 Yıl Sonra D-Smart'ta

Paralı Askerler 43 Yıl Sonra D-Smart\'ta

D-Smart, vizyona giren ve ödüllü filmlerin yanı sıra tarihsel açıdan önem taşıyan filmleri de tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

25.05.2013 09:29  Güncelleme: 10:45

Tamamı Türkiye'de, 1970 yılında çekilen; dönemin en ünlü oyuncuları Charles Bronson ve Tony Curtis'e, Fikret Hakan, Salih Güney, Kayhan Yıldızoğlu, Erol Keskin ve Suna Keskin gibi önemli Türk oyuncuların eşlik ettiği "Paralı Askerler" (You Can't Win 'Em All), Türkiye'de ilk kez ve sadece D-Smart'ta ekrana geliyor!

· D-Smart 2. kanal Movie Smart'ta, 26 Mayıs Pazar akşamı 21:40'da yayınlanacak olan ve Kurtuluş Savaşı dönemini yansıtan; macera ve para kazanmak için Türkiye'ye gelen iki Amerikalı eski askerin Türk tarafında yer almalarını anlatan film, üzerinde yaratılan çeşitli spekülasyonların ardından o yıllardaki politik kaygılardan ötürü sansürlenmiş ve 43 yıldır Türk izleyicisi ile buluşmamıştı.

Türkiye'nin önde gelen dijital platformlarından D-Smart, vizyona girdiğinde büyük ilgi gören yeni ve ödüllü filmlerin yanı sıra tarihsel açıdan önem taşıyan filmleri de tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Kurtuluş Savaşı dönemini, 1922'li yılları anlatan, tamamı Türkiye'de çekilen "Paralı Askerler", yapımından tam 43 yıl sonra Türkiye'de ilk kez D-Smart'ta seyirci karşısına çıkıyor.

Başrollerinde Tony Curtis ve Charles Bronson gibi dönemin en ünlü Hollywood oyuncularının yanı sıra Fikret Hakan, Salih Güney, Erol Keskin, Suna Keskin, Kayhan Yıldızoğlu gibi önemli Türk sinema sanatçılarının da yer aldığı 'Paralı Askerler', çekimine başlandığında Türkiye'yi tanıtacağı için büyük heyecan duyulmuş, fakat çeşitli spekülasyonlar nedeniyle dönemin hükümeti tarafından ne sinemalarda ne de televizyonlarda gösterimine izin verilmemişti.

Paralı Askerler'i ilk kez seyirciyle buluşturacak olan D-Smart'ın İçerik Grup Başkanı Başar Başarır, 43 yıl önce sansüre takılmış olan bu filmin gösterimi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Dönemin en ünlü ve popüler Hollywood oyuncularının yanı sıra Türk oyuncularının da önemli rollerle yer aldığı filmin tamamının Türkiye'de çekilmiş olması ayrı bir önem taşıyor. Bundan tam 43 yıl önce Fikret Hakan ve Salih Güney'in o zamanların en gözde Hollywood aktörleri ile yan yana oynadığı bu önemli filmi abonelerimize sunarken filmin tarihi açıdan olayları gerçeğe tam uygun şekilde yansıtıp yansıtmadığı kısmını tamamen tarihçilerimizin değerlendirmesine bırakıyoruz. Ancak, 43 yıldır sinemaseverlerle buluşamamış tarihi değeri olan bu kült filmi D-Smart izleyicilerine sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

D-Smart'ın 2'nci kanalı Movie Smart'ta, çift dil opsiyonuyla, 26 Mayıs Pazar günü, 21:40'ta yayına girecek olan 1970 yapımı 'Paralı Askerler' (You Can't Win 'Em All), 1922'de geçiyor. Adam ile Josh adlı Amerikalı iki eski askerin yanlarında bir grup serüvenci ve içi silah dolu bir gemiyle Ege kıyılarına gelmesiyle başlayan film, tek amaçları ellerindeki silahları satmak olan iki kafadarın kısa zaman içinde Kurtuluş Savaşı'nda, Türk tarafında aktif görev almalarını konu alıyor. Kendilerini koruma görevlisi olarak kiralayan bölge valisi Osman Bey'in milis kuvvetlerinde görev alan, altın nakliyatının güvenliğini sağlamakla sorumlu tutulan Amerikalı fedaileri canlandıran Charles Bronson ve Tony Curtis'in başrollerde olduğu filmde Fikret Hakan ve Salih Güney'in de ağırlıklı, önemli rolleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Paralı Askerler 43 Yıl Sonra D-Smart'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement