Parktaki Cinayette 5 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Parktaki Cinayette 5 Sanığa Hapis Cezası

Parktaki Cinayette 5 Sanığa Hapis Cezası

Samsun'da parkta yan bakma nedeniyle kavga ettikleri 34 yaşındaki Emrah Tütüncü'yü 'kasten öldürmek' suçundan yargılanan 4'ü tutuklu 5 sanığa, 'yaralama kastıyla ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay ile 6 yıl 3 ay arasında hapis cezaları verildi.

22.03.2016 15:40

Samsun'da parkta yan bakma nedeniyle kavga ettikleri 34 yaşındaki Emrah Tütüncü'yü 'kasten öldürmek' suçundan yargılanan 4'ü tutuklu 5 sanığa, 'yaralama kastıyla ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay  ile 6 yıl 3 ay arasında  hapis cezaları verildi.

Olay, yaklaşık 1 yıl önce Canik İlçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi'de bulunan İhsan Kefeli Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Emrah Tütüncü ve arkadaşı K.A. parkta mangal yapıp içki içti. Bu sırada parkta bulunan başka bir grupla aralarında yan bakma meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın uzayıp kavgaya dönüşmesi sonrası K.A.'nın olay yerinden kaçmasıyla Emrah Tütüncü tekme ve yumruklarla dövüldü. Şüpheliler daha sonra olay yerinden kaçtı. Tütüncü, vatandaşlar tarafından yerde dizleri üzerine çökmüş halde bulundu. Olay yerine gelen polis, ağzından kan gelen Tütüncü'nün başında darp izleri olduğunu tespit ederek sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralının öldüğünü belirledi.

Daha sonra ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis çevredeki ev ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden olayı gerçekleştiren İlhan Karataş (22) kardeşi Hakan Karataş (20), Doğan Saz (19) ve kardeşi 16 yaşındaki A.S. ve Savaş S. (21) yakalanıp gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Savaş S. serbest bırakılırken, diğer 4 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuksuz yargılanan Savaş S. bugün gerçekleşen karar duruşmasına katılmazken, tutuklu sanıklar ise hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren sanıklar suçsuz olduklarını belirtip tahliyelerine istedi. İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonunda olayın 'yaralama suretiyle ölüme sebebiyet vermek ' olduğunu belirtip, Doğan Saz, Savaş S., İlhan Karataş ve Hakan Karataş'ı 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Yaşı küçük olan ve aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan A.S. ise cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Parktaki Cinayette 5 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement