Peri Tıp Bayramını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Peri Tıp Bayramını Kutladı

Peri Tıp Bayramını Kutladı

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, 14 Mart 

Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.03.2012 13:45

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, 14 Mart 

 Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tamamen sorunlar yumağı olan sağlık sektöründe hem sorunlarının ortadan kalkması hem de vatandaşların en iyi hizmeti alması için her koşulda görev yapan tıp çalışanlarının ortaya koyduğu çabaların tarif edilemez değerde olduğunu belirtti. 


Peri mesajında, büyük bir özveri ile insan sağlığına hizmet eden Türk hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının her durumda kendini kanıtladığını ifade ederek, "Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. 'Önce insan' anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. Gece gündüz her yerde, her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini 'insana hizmet' ilkesine adamış doktorların ve tüm sağlık personelinin bütün çabası, hastaları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır.

Sağlık çalışanları görevlerini yaparken yasalar ve mevzuattan kaynaklanan zorluklardan tutun da, fiziksel ve ekonomik zorluklara kadar pek çok olumsuzluğa rağmen özveri ile görevlerini yapmaktadırlar. Sağlık sektörünün, çalışanlarının ve hizmet alanlarının her açıdan doğru değerlendirilerek sorunlarına ciddi olarak eğilinmesi ve akıl, mantık sınırları içerisinde çözülmesi gerektiği inancı içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen ve ilk kez 1919'da işgal altındaki İstanbul'da tıp öğrencileri tarafından kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek kendi sağlığını emanet 

ettiği, onun ilke ve devrimlerini benimsemiş tüm sağlık çalışanlarının bu anlamlı günlerini kutlar, saygılar sunarım" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Peri Tıp Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement