Pervez Müşerref'in Yurt Dışı Çıkış Yasağının Kaldırılacağı İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Pervez Müşerref'in Yurt Dışı Çıkış Yasağının Kaldırılacağı İddia Edildi

Pervez Müşerref\'in Yurt Dışı Çıkış Yasağının Kaldırılacağı İddia Edildi

Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Müşerref'in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuru yaptığı, yasağın kalkması halinde annesinin tedavi gördüğü Dubai'ye gideceği belirtildi.

01.04.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'da vatana ihanet suçlaması ile yargılanan ve dün ilk kez mahkemeye savunma yapan Pervez Müşerref'in yurt dışına çıkışındaki engellerin kaldırılması için başvurduğu bildirildi. Müşerref'in yasağının kaldırılacağı öne sürüldü.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Müşerref'in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebi, davanın görüldüğü özel mahkeme tarafından reddedildi. Ancak yasağın kalkmasına dair başvurunun İçişleri Bakanlığı ile İslamabad Yüksek Mahkemesi'ne yapılması gerektiği belirtildi.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'na yasağın kaldırılması için avukatları aracılığıyla başvuran Müşerref, halen tedavi gördüğü Ravalpindi'deki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'nde talebine cevap bekliyor. İçişleri Bakanlığı'nın da talebi reddetmesi halinde Müşerref'in İslamabad Yüksek Mahkemesi'ne yasağın kaldırılması için başvuruda bulunacağı tahmin ediliyor.

Eski devlet başkanı için Körfez ülkelerinden birinden gelen özel bir uçağın Ravalpindi kentindeki bir askeri üste bekletildiği iddia edildi. Müşerref'in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması halinde Dubai'de tedavi gören annesinin yanına gitmesi bekleniyor.

Pakistan tarihinde ilk defa eski bir devlet başkanı ve general vatana ihanet suçu ile yargılanıyor. Müşerref'in dün ilk defa mahkemede savunma yapması, ülke tarihinde ilk kez bir generalin mahkemede vatana ihanet suçlamasına karşı ifade vermesi olarak tarihe geçmişti.

2007 yılında olağanüstü hal ilan eden eski Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref hakkında, anayasayı ihlal ettiği ileri sürülerek vatana ihanet suçlaması ile dava açılmıştı. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pervez Müşerref'in Yurt Dışı Çıkış Yasağının Kaldırılacağı İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement