Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Saldırı Davası

Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Saldırı Davası

Kayseri'de, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 25 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen ve biri polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin, 8 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

27.12.2013 13:41

Kayseri'de, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına 25 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen ve biri polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin, 8 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Çevik, Mahmut Denktaş ve Bakır Öztürk ile müşteki Mustafa Geben ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı İrfan Önder Yorgancılar, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden soruşturma evraklarının gelmediğini tutunağa yazdırdı.

Müdahil avukatı Hasan Kanatlı, cumhuriyet savcısının daha önce verdiği mütalaaya katıldıklarını ifade etti.

?Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve işlenen ceza miktarına göre  sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların avukatı Behzat Binici, müvekkillerinin 3 yıla yakındır tutuklu olduğunu belirterek, tüm delillerin toplandığını, mağduriyetin önlenmesi açısından tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Duruşmada, söz alan sanıklar da tahliyelerini istedi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme, olayda kullanılan aracın elde edilmesinde kullanılan evrakların sahte olup olmadığı konusunda bilirkişi incelemesi yapılıp yapılmadığının, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine sorulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

-İstenen ceza

Sanıklar Bakır Öztürk, Salih Amaç, Necdet Öztürk, Mahmut Denktaş ve Ali Çevik'in, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "tasarlayarak 2 kişiyi öldürmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 21 kişiyi "öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 630'ar yıl hapsi istendi.

Sanıklar Adil Deniz ve Necdet Deniz'in ise "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 10 yıla kadar hapsi talep edildi.

Mütalaada, "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan hakkında dava açılan Muhittin Denktaş'ın ise beraatı istendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement