Piri Reis'e Yeniden Hayat Verdiler, Ödüllendirildiler - Son Dakika
Güncel

Piri Reis'e Yeniden Hayat Verdiler, Ödüllendirildiler

Piri Reis\'e Yeniden Hayat Verdiler, Ödüllendirildiler

Bilkent Kültür Girişimi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 'Üniversiteler Arası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

20.11.2013 16:13  Güncelleme: 10:07

'Tasarımın Pirî'ni Arıyoruz' sloganıyla düzenlenen yarışmada, grafik tasarım alanında birincilik ödülünü Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Kurtuluş, ürün tasarım alanındaki birincilik ödülünü ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Nur Nagihan Tuna kazandı.

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren Bilkent Kültür Girişimi (BKG), üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirdiği tasarım yarışmasını bu yıl üçüncü kez düzenledi. Yarışma, Bilintur Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik'in katılımı ile Topkapı Sarayı, I. Avlu Müze Mağazası'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Genç nesli, kültürel mirası yeniden keşfetmeye davet eden BKG, 'Tasarımın Pirî'ni Arıyoruz' sloganı ile düzenlediği yarışmada, bu yılın konseptini 500 yıllık Piri Reis Haritası olarak belirledi. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden, sanat tarihi, mimarlık, grafik tasarım, endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerine kadar, tasarımla ilgilenen tüm üniversite öğrencilerinin katılabildiği yarışma, bu yıl da büyük ilgi gördü.

Grafik Tasarımı Dalında Ödül Kızma Reis'e!

Yarışmada grafik ve ürün tasarım alanlarında toplam altı eser ödül almaya hak kazandı. Grafik Tasarım alanında Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Kurtuluş 'Kızma Reis' isimli eseri ile birincilik ödülüne layık görüldü. 'Sail Line' isimli eseri ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Nur Nagihan Tuna ise Ürün Tasarım dalının biricisi oldu.

Düzenlenen ödül gecesinde konuşma yapan Bilintur Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik "BKG olarak, ülkemizin kültürel mirasının yaşatılmasına ve nesilden nesile aktarılmasına katkıda bulunmak için kültürel projeler üretmeye ve yürütmeye devam ediyoruz. 'Üniversiteler Arası Kültür Ürünleri Tasarımı Yarışması'nın üçüncüsünü bu yıl 'Tasarımın Pirî'ni Arıyoruz' sloganıyla gerçekleştirdik. Tasarımla ilgilenen tüm üniversite öğrencilerinin katılma şansı elde ettiği yarışmamızla her yıl daha fazla gence ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle yeni nesil tasarımcılarımızı üretmeye teşvik etmekten ve tasarımlarını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Müze perakendeciliği alanında, 2009 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren ilk marka olan BKG, hayata geçirdiği projeleri ile nesilden nesile aktarılacak hikâyeler oluşturmaya devam ediyor.

BKG ile ilgili detaylı bilgi için BKG Müze Mağazalarını ve http://www.bkg.com.tr websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Piri Reis'e Yeniden Hayat Verdiler, Ödüllendirildiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement