Polatlı Ovası'nda Kuraklık Alarmı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polatlı Ovası'nda Kuraklık Alarmı

Polatlı Ovası\'nda Kuraklık Alarmı
07.05.2012 17:09

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde hububat ekili alanlarda yaşanan kuraklık çiftçileri endişelendiriyor.

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde hububat ekili alanlarda yaşanan kuraklık çiftçileri endişelendiriyor. Yağmur duasına çıkan çiftçiler, Nisan'da gerekli yağışın düşmediğini, bir süre daha yağış olmaması durumunda ise gübre atılan buğdayın tarlalarda kuruyacağını söyledi.

Türkiye'nin tahıl ambarlarından olan Polatlı Ovası'nda nisan ayının kurak geçmesi çiftçileri endişelendiriyor. Yağmur duasına çıkan çiftçiler, yakın zamanda yağmur olmaması durumda ürün almalarının mümkün olmadığını belirtti. İlçede 1 milyon 400 bin dekar alana hububat ekimi yapıldığı belirtilirken, Sakarya Nehri, Porsuk ve Ankara Çayı havzası ile kırsalda derin kuyu pompaları ile 300 bin dekarlık sulanabilir alanın dışında kalan 1 milyon 100 bin dekarlık ekili alanın kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi. Yağışın mevsiminde yağmaması nedeniyle tarlalara atılan üst gübrelerin, ürünü yakacak duruma getirdiği, topraklarda çatlaklar oluştuğu kaydedildi.

KÖYLÜLER YAĞMUR DUASINA ÇIKTI

Kuraklık nedeniyle Polatlı'nın bazı köylerinde yağmur duasına çıkıldı. Hafta sonunda Sarıoba Köyü ile Kargalı Köyü'nde yağmur duası yapıldı. Tüm köylülerin katıldığı yağmur duasında kazanlarla et ve pilav pişirildi, dualar edildi.

UMUTLAR HAFTA SONUNDA

Yetkililer, meteoroloji verilerine göre hafta sonunda yağışın geleceğini açıkladı. Tarım uzmanları ise, bilinçli ve doğru ekimin yapıldığı alanlarda herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. - Ankara/ Polatlı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı Ovası'nda Kuraklık Alarmı - Son Dakika


Advertisement