Polis Aracına Çarpraz Ateş - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polis Aracına Çarpraz Ateş

Polis Aracına Çarpraz Ateş
22.06.2012 04:40  Güncelleme: 08:38

Diyarbakır'da polis aracına saldırı düzenlendi. 2 polis yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin silahlı saldırısında yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri süren 2 polis ile 1 vatandaşı hastanede ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı.

Sur İlçesi'nin Çarşı Polis Merkezi'ne ait polis ekibinin trafik kazası sonrasında bir vatandaşın, rapor alınması amacıyla Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Vali Toprak,, saldırının dönüşte yaşandığını söyledi. Toprak, şunları söyledi:

"Görevli resmi polisler, hastaneden çıkıp, Dağkapı'ya araçla yöneldiklerinde 2 kişiyi farkedip etmez, dikkat kesiliyorlar, silahlarını hazır hale getiriyorlar ama o arada bir tarama olayı gerçekleşiyor. Tarama olayının gerçekleşmesi ve arkadaşların hakikaten bu zor durumlarına, çünkü aracın içinde olmalarına rağmen, karşılık vermeleri üzerine çatışma yaşandıktan sonra ilgili teröristler kaçmış oluyor. Bizim resmi emniyet aracının içerisinde bulunan 2 resmi polis ile rapor almak üzere bulunan sivil bir vatandaşımız da şu anda ilk belirlemelere göre 3 kişinin de hayati tehlikesi bulunmuyor. Çok sayıda omuzda, kolda, bacakta ve ayakta, baldırda, bilekte olmak üzere çok sayıda giriş - çıkışlar var. Son durum itibariyle arkadaşlar, ameliyata, ortopedi açısından hazırlıyorlar. Damar filimleri çekiliyor. Çok şükür, doktor arkadaşların dikkati ve ilgileriyle birlikte arkadaşların sağlıklarına kavuşacağını düşünüyoruz. Belli olmaz ama Allaha şükür görünen hayati tehlikeleri bulunmuyor. Hızlı bir şekilde özel harekat timlerimiz, güvenlik birimlerimiz, ilgili alana göre kaçma ihtimali bulunan noktalarda ciddi bir operasyon başlatmış vaziyetteyiz. İnşallah, bunun failleri olan terörist veya teröristleri yakalayacağız. Asla ve asla elimizden kaçış olamaz, dikkatle bunları yakalayıp bunları kanun karşısına çıkaracağız. Metanetle dikkat ediyoruz. Yaralı polis ve vatandaşımıza geçmiş olsun" dedi.

Vali Toprak, gazetecilere verdiği biligilerden sonra, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile birlikte yeniden hastaneye döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Aracına Çarpraz Ateş - Son Dakika


Advertisement