Polis Bu Kez "Tatlı Dille" Çözdü - Son Dakika
Güncel

Polis Bu Kez "Tatlı Dille" Çözdü

Polis Bu Kez "Tatlı Dille" Çözdü

Çanakkale'de, BDP ve çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan bir grup, cezaevlerinde 49 gündür devam eden açlık grevlerine destek olmak için eylem yaptı.

30.10.2012 15:40

Çanakkale'de, BDP ve çeşitli sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan bir grup, cezaevlerinde 49 gündür devam eden açlık grevlerine destek olmak için eylem yaptı. AK Parti binasına siyah çelenk bırakmak isteyen grubu, polis ekipleri konuşarak ikna etti. Grup, çelengi AK Parti binası yerine bir çöp bidonunun önüne bırakarak dağıldı.

Şehir meydanında toplanan BDP ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 100 kişilik grup, burada basın açıklaması yaptı. BDP Çanakkale İl Başkanı Abdullah Güler, 70 cezaevinde 700'ü ölüm orucu olmak üzere açlık grevleri başlatıldığını söyleyerek, bu eyleme destek olmak için bir açıklama yapacaklarını belirtti. Güler, konuşmasının ardından hazırladıkları siyah çelengi AK Parti il binası önüne bırakmak istediklerini söyledi. Alanda görevli polis ekipleri ise buna izin verilmeyeceğini bildirdi.

Çevik kuvvet ekiplerinin görev almasının ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Şafak Özkan, BDP İl Başkanı Güler'i yürüyüşün yasa dışı olduğu yönünde uyardı. Özkan, "Burada basın açıklamanızı yaptınız, istediğiniz şekilde slogan attınız. Size karşı hiçbir müdahale olmadı ancak yürüyüşe izin veremeyiz" dedi.

Grubun itirazlarına rağmen Özkan, yürüyüşe neden izin verilemeyeceğini de detaylarıyla anlatarak grubu ikna etti. Güvenlik Şube Müdürü Özkan'ın sözleri üzerine yürüyüşten vazgeçen grup, meydanda yaklaşık yarım saatlik oturma eylemi yaptı. Daha sonra, meydanda bulunan bir çöp bidonuna çelengi bırakan BDP İl Başkanı Abdullah Güler, "Biz, siyasi muhatap olarak gördüğümüz AK Parti binasına yürüyüp çelengi oraya bırakmak istedik ancak arkadaşlar buna izin verilemeyeceğini söyledi. Biz de bu çöp bidonunu AK Parti binası ilan ediyoruz. Çelengimizi buraya bırakarak eylemi sonlandırıyoruz" dedi.

Çelengin bırakılmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis Bu Kez 'Tatlı Dille' Çözdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement