Polis Kurşunuyla Ölen Emrah Barlak Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Polis Kurşunuyla Ölen Emrah Barlak Davası Ertelendi

Polis Kurşunuyla Ölen Emrah Barlak Davası Ertelendi

İzmir'de iki yıl önce, polis ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücü Erhan Barlak'ın ağabeyi Emrah Barlak'ı çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaralamakla suçlanan polis memuru İ.K.'nın yargılanmasına devam edildi.

26.09.2014 15:38

İzmir'de iki yıl önce, polis ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücü Erhan Barlak'ın ağabeyi Emrah Barlak'ı çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaralamakla suçlanan polis memuru İ.K.'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşma, mahkeme heyetinin ve savcının değişmesinden dolayı 26 kasım'a ertelendi. Barlak'ın ailesi duruşma öncesinde basın açıklaması yaptı, olaya tepki gösterdi.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan duruşma öncesinde, adliye yakında, Emrah Barlak'ın ailesi ile onlara destek veren yine polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun'un ailesi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, açıklama yaptı. Barlak'ı ablası Dilek Gözgeç, adalet istediklerini söyledi. Ayrıca, duruşmadan iki gün önce olayda yaralanmış olan iki kardeşinin gözaltına alınmasının ve onlardan da Erhan Barlak'ın tutuklanmasının kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Basın açıklamasının ardından aile, adliyeye kadar yürüdü.

SIKI ÖNLEM ALINDI

Ardından 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'hakkında kasten adam öldürme' suçundan müebbet, Erhan Barlak, Faruk Karahan, Halil Altın ve Seyit Ekinci'yi 'kasten yaralama' suçlarından da 25 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık polis memuru İ.K., avukatı Tolga Yurdakul, tutuksuz sanıklar Faruk Karahan ile ölen Emrah Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, ablası Dilek Gözgeç, avukatları Aykut Dikencik, Süphan Erkan, Nergiz Tuba Aslan, Zeynel Kaya, katıldı. Polis tarafından, duruşma salonu ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

ERTELENDİ

Geçen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, mütalaasında, sanığın olayda bıçakla yaralanmadığını, silah kullanma yetkisini aştığını, sanığın kasten adam öldürmekten değil, olası kasıtla suçu işlediğini söylemişti. Ancak duruşma öncesinde, davaya bakan savcı ve mahkeme heyeti değişti. Bunun üzerine, davaya bakmaya başlayan savcıya, mütealasını sunması için süre verildi. Bu arada tutuklu polis mamuru İ.K., son mütala için görüşü sorulduğunda, "Diyeceğim birşey yok" karşılığını verdi. İ.K.'nın avukatı Tolga Yurdakul da tutukluluğun iki yılı geçtiğini, bunun içinde tahliyesini istedi. Emrah Barlak'ın ailesinin avukatları ise, görüşlerini yeni müteala sonrasında açıklayacaklarını söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı da duruşmaya, 26 Kasım'a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 12 Ağustos 2012 karihinde Eskiizmir Semti 9781 sokak ile 3800 sokak kesişiminde saat 15.15'te meydana geldi. Asayiş şubede görevli ekip otosu, iddiaya göre, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olan Erhan Barlak'ın kullandığı otomobil, Ünal Basmacı'nın kullandığı ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı. Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, Erhan Barlak ve 2 kişi ise sandalyeyle üzerlerine yürüdü. Polis memuru İ.K., meslektaşına sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak, Faruk Karahan ve Seyit Ekinci bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın'da seken kurşunla hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuru İ.K. açığa alındı, mahkemece tutuklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Kurşunuyla Ölen Emrah Barlak Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement