Polis, Otomobilden Para Çalan 5 Şüpheliyi,150 Kilometre Kovalayıp Dağlık Arazide Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Polis, Otomobilden Para Çalan 5 Şüpheliyi,150 Kilometre Kovalayıp Dağlık Arazide Yakaladı

Polis, Otomobilden Para Çalan 5 Şüpheliyi,150 Kilometre Kovalayıp Dağlık Arazide Yakaladı

KONYA'da bir otomobilin camını kırıp içindeki 20 bin lirayı alıp kaçtığı iddia edilen 5 kişi, yaklaşık 3 saat süren takip ve kovalamaca sonucu dağlık alanda saklanırlarken yakalandı.

11.08.2017 11:50

KONYA'da bir otomobilin camını kırıp içindeki 20 bin lirayı alıp kaçtığı iddia edilen 5 kişi, yaklaşık 3 saat süren takip ve kovalamaca sonucu dağlık alanda saklanırlarken yakalandı. Şüpheliler emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmezken, kız kaçırmak için Ankara'dan Konya'ya geldikleri ve polisin takip etmesi üzerine de kaçtıkları yönünde ifade verdi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli de tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz 9 Ağustos Çarşamba günü merkez Selçuklu İlçesi Zafer Sanayi Sitesi'ndeki bankaların bulunduğu caddede meydana geldi. İddiaya göre galerici Mehmet Şenel bankadan çektiği 20 bin lirayı 42 M 5544 plakalı otomobilinin kol koyma konsoluna bırakarak tekrar bankaya döndü. Bu sırada park halindeki otomobilin yanına 42 FLS 13 plakalı otomobille yaklaşan şüpheliler, iddiaya göre tornavidayla camını kırarak 20 bin lirayı alıp kaçmaya başladı. Bölgede devriye gezen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri park halindeki aracın camının kırık olduğunu ve yanında hızla bir aracın uzaklaştığını görünce şüphelilerin peşine düştü. Yaklaşık 150 kilometre süren takip ve kovalamaca sonrası Cihanbeyli İlçesi'nde bir yaylaya gelen şüpheliler polisten kaçarken otomobille dağlık arazide ilerlemeye çalıştı. Arazi şartları el vermeyince otomobildeki 5 şüpheli inerek kaçmaya devam etti.

KÖYLÜLER TERÖR OPERASYONU SANIP POLİSE DESTEK VERDİ

Yaylaya gelen polis ekipleri ise kaçan şüphelileri dağlık arazide köylülerle birlikte aramaya başladı. Polisin havaya ateş açmasına rağmen durmayan ve otomobili terk eden şüphelilerin bir kısmı dağlık alanda kayaların altında, bir kısmı yayla evinin bahçesinde saklanırken yakalandı. Aramaya katılan köylüler de şüphelilerin direnmesi üzerine polisin gözaltına almasına yardımcı oldu. Terörist olduğunu düşünen bazı köylüler şüphelilere saldırırken, polis tarafından engellendi. Polis şüphelileri ekip araçlarına alarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

'KIZ KAÇIRMAK İÇİN GELDİK, O YÜZDEN KAÇTIK'

Yapılan araştırma sonucu olayda kullanılan otomobilin plakasının sahte olduğu belirlendi. Ayrıca ara ara izlerini kaybettiren şüphelerin kaçarken de otomobile başka bir plaka taktıkları tespit edildi. Otomobilden çalınan 20 bin lira ise bulunamadı. Gözaltına alınan şüphelilerden 36 yaşındaki Yücel B.'nin 36 ayrı suçtan, 20 yaşındaki Ünal M.'nin 2 suçtan, 37 yaşındaki Oktay B.'nin 7 ayrı suçtan, 19 yaşındaki Ferdi B.'nin 7 ayrı suçtan ve 17 yaşındaki E.Y.'nin ise 24 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Yücel B., E.Y.'nin ve Oktay B.'nin aranmasının bulunduğu belirlendi. Şüpheliler emniyetteki sorgularında suçlamaları reddetti. Ferdi B.'nin polise verdiği ifadesinde, "Konya'ya kız kaçırmak için geldik. Sahte plakayı da o yüzden taktık. Polis takip etmeye başlayınca da kaçtık" dediği belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Birçok şehirde aynı yöntemle banka önlerinde otomobillerden para çalma olayına karışmış olabileceği ihtimali üzerinde durulan ve adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis, Otomobilden Para Çalan 5 Şüpheliyi,150 Kilometre Kovalayıp Dağlık Arazide Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement