Polisten Avcı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Polisten Avcı Operasyonu

Polisten Avcı Operasyonu

Adana polisi, av yasağı olmasına rağmen Seyhan Baraj Gölü'nde av yapanlara botlarla operasyon yaptı.

25.05.2013 10:30

Adana polisi, av yasağı olmasına rağmen Seyhan Baraj Gölü'nde av yapanlara botlarla operasyon yaptı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri, av yasağı olmasına rağmen bazı kişilerin Seyhan Baraj Gölü'nde balık avladığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, botlarla Dörtler Topalak Köyü Araplar Mahallesi kıyısına geldi. Burada gerçekleştirilen operasyonda plakası ve sahibi belli olmayan kıyıya bağlı altı metrelik tekne üzerinde sudan yeni toplanmış, 800 metre misina ağı, su kenarında yaklaşık 400 metre sürütme ağ ile çuvallara koyularak su kenarına gizlenmiş 55 çuval ağ, toplamda 7 bin 500 metre ağ ele geçirildi.

Daha sonra teknenin E.Ö.'ye ait oluduğu belirlendi. Şahsa, av yasağı ihlalinden ve avlanma yasağı süresince gemi ve kayıklarda av malzemesi bulundurmaktan dolayı bin 846 lira para cezası verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada evrenin olanaklarından bütün canlıların daha uzun süre yararlanabilmesi için, her bireyin kendinde derin bir sorumluluk duygusu geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Tabiatın dengesinin bozulmaması için gereken tedbirleri almak hepimiz için önemli bir görevdir. Bu sorumluluk bilinciyle balık üremesinin arttırılması ve ülke ekonomisinin kalkınması için ticari ve amatör balıkçı vatandaşlarımızın avlanma yasağına hassasiyetle uymaları gerekmektedir. Bundan sonraki yapacağımız denetim ve kontrollere vatandaşlarımızın da desteğiyle yoğun bir şekilde devam edilecektir" denildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement