Psikolojik Danışmanlık Merkezi Müdürü: Kadınlar 30'undan Sonra Daha Zor Evleniyor - Son Dakika
Güncel

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Müdürü: Kadınlar 30'undan Sonra Daha Zor Evleniyor

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Müdürü: Kadınlar 30\'undan Sonra Daha Zor Evleniyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Müdürü Mustafa Atak, günümüzde insanların geç evlenmeye başladığını, özellikle kadınların 30 yaşından sonra daha zor evlendiğini söyledi.

07.03.2013 16:08

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Müdürü Mustafa Atak, günümüzde insanların geç evlenmeye başladığını, özellikle kadınların 30 yaşından sonra daha zor evlendiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından, Özel İdare Erciyes Tiyatro Salonu'nda polis memurlarına yönelik olarak düzenlenen 'Aile İçi İletişim ve Sevgi Dilleri' seminerinde konuşan Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Müdürü Mustafa Atak, "İnsanlar artık geç evleniyor" dedi. Evliliklerin sağlıklı yürümesi için 'empati' kurulması önerisinde bulunan Atak, "Ailevi sorunlar birbirini anlamamaktan kaynaklanıyor. Karşı tarafın da haklı olabileceğini düşünmüyor" diye konuştu. Günümüzde insanların daha geç evlenmeye başladığını, ancak kadınların 30'undan sonra evlenmekte daha da zorlandığını vurgulayan Mustafa Atak, şunları söyledi:

"Belli yaşa kadar rahatlık, özgürlük, kariyer düşüncesinde olan kadınlar 35 yaşından sonra gelen ilk evlilik teklifini değerlendirmeye çalışıyor. Ancak, yaş ilerledikçe beklentiler de yükseliyor, karşısındaki kişide o kadar çok şart arıyor ki, evlilik adayını bulamıyor."

Eskiden evlilik için ahlaki değerlerin ön planda tutulduğunu, ancak günümüzde ilk sırada mal, mülk, sonra güzelliğin evlilik için belirleyici olmaya başladığını da öne süren Atak, "Kız istemeye gidenler, önce 'çalışıyor mu?', sonra 'öğretmen mi?', sonra da 'kadrolu mu, sözleşmeli mi?' diye soruyor. Beklentiler somutlaştı. Bu da evlilik için aday bulmayı güçleştiriyor. Beklentiyi o kadar yüksek tutarsanız evlenemezsiniz. Evliliklerin boşanmayla sonuçlanmasında beklentilerin yüksekliği ve maddiyat ilk sıralarda yer alıyor. Buna aileler de karışınca, nişanlılık sürecinde bile evliliğe gidilemeden son bulabiliyor" diye konuştu.

Evliliklerin sürmesinde 'Nitelikli beraberlik, fiziksel temas, onay sözü, hediye alma ve hizmet davranışı'nın önemine vurgu yapan Atak, çiftlerin birbiriyle daha çok konuşmasını, birbirini daha iyi tanımasını ve daha nitelikli iletişim kurmasını önerdi.

Seminere, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, şube müdürleri ve polis memurları katıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Psikolojik Danışmanlık Merkezi Müdürü: Kadınlar 30'undan Sonra Daha Zor Evleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement