"Rabia" İçin Beste Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Rabia" İçin Beste Yapıldı

"Rabia" İçin Beste Yapıldı

Osmaniye'de 10 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan 24 yaşındaki Hanifi Gökhan, Mısır’da darbe karşıtlarının sembolü haline gelen Rabia işareti için ilahi tarzda beste yaptı

04.09.2013 11:25

ÜMİT KAHRIMAN - Mısır'daki darbenin karşıtları için sembol haline gelen Rabia işareti için beste yapıldı.

10 yıldır tasavvuf müziğiyle uğraşan Hanifi Gökhan (24), Mısır'da direnişin sembolü haline gelen ve bütün dünyaya yayılan Rabia işareti için sözü kendisine ait ilahi tarzda beste yaptı. Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müziği birlikte çalıştığı arkadaşı Ozan Marnalı'ya, sözleri kendisine ait olan eseri, Mısır'daki direnişçilerden etkilendiği için yazdığını söyledi.

Rabia işaretini sadece bir sembol olarak değerlendirmediğini ifade eden Gökhan, "Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltmeye çalışın. Buna da gücünüz yetmezse kalben buğzedin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir" hadisine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Biz de kendi gücümüz nispetinde bir süredir Mısır'daki katliamları görerek bu zulmü anlatan bir eser yapmayı planlıyorduk. Özellikle Mısır'daki Rabiatül Adeviyye Meydanı'ndaki direnişçilerin demokrasiye sahip çıkmaları ve İhvan lideri Muhammed Biltaci'nin kızı 17 yaşındaki Esma'nın keskin nişancı tarafından vurulması beni çok etkiledi ve bu eseri yazdım. Bu eseri de Müslüman kardeşlerimizin özgürlük mücadelesinde bizim de bir sesimiz olsun düşüncesiyle seslendiriyorum."

Gökhan, ilahilerin ve ezgilerin kalıcı eserler olduğunu, yıllar sonra bu eserlerin hatırlandığını ve Rabia'yı da düğünlerde seslendirdiğini, beğeni aldığını belirtti. Mısır'daki darbecilerin yaptığı zulümlerin unutulmamasını ve Müslümanların bu olaylardan ders çıkarmasını arzuladığını ifade eden Gökhan, "Bu besteyi düğünlerde söylemeye başladığımdan beri büyük istek ve talep alıyor. Tekrar söylediğim de oluyor. Ben de bundan mutlu oluyorum" diye konuştu.

Müslümanlara yapılan zulüm ve katliamlar sona erinceye kadar yaşanan acıları anlatan besteler yapmaya devam edeceğini söyleyen Gökhan'ın "Rabia" konulu çalışması şöyle:

Gökten bombalar yağar, zalimler durmaz atar/ Selam olsun Müslüman, zulüm biter, gün doğar

Özgürlüğün sembolü,ifadesi Rabia/ Hak din İslam'ın nuru, parlayacak Rabia

Duymasa da sesimizi zalimler, Feryadım hakka ayan/ Rabia'nın sesini, çıkar elbet bir duyan

Özgürlüğün sembolü, ifadesi Rabia/ Hak din İslam'ın nuru,parlayacak Rabia

Biz bir garip ümmetiz, dünyada hiç gülmeyiz/ Zalimin karşısında hiç boyun eğmeyiz

Özgürlüğün sembolü, ifadesi Rabia/ Hak din İslam'ın nuru, parlayacak Rabia - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Rabia' İçin Beste Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement