Radyoaktif Maddenin Depolandığı Tesis - Son Dakika
Güncel

Radyoaktif Maddenin Depolandığı Tesis

Radyoaktif Maddenin Depolandığı Tesis

Gaziemir İlçesinde, radyoaktif madde depolandığı ortaya çıkan bir tesis alanının önüne gelen Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği İzmir İl Koordinasyonu (TMMOB) üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, süreçle ilgili ciddi bir gelişme...

27.02.2013 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir İlçesinde, radyoaktif madde depolandığı ortaya çıkan bir tesis alanının önüne gelen Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği İzmir İl Koordinasyonu (TMMOB) üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, süreçle ilgili ciddi bir gelişme yaşanmadığını öne sürerek olayın kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Gaziemir Akçay caddesi üzerinde bulunan alan önüne gelen TMMOB üyeleri, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Grup adına basın açıklamasını yapan TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, döküm fabrikasında radyoaktif atıkların bertarafında izlenmesi gereken sürecin tamamlanamadığını söyledi. Çiftçi, radyoaktif atıklar konusunda yetkili kurumların bertaraf konusunda yetersiz olduğunu anlattı.

Fabrikada kullanılan malzemeler ve cüruflara

Europium-152 ve EU - 154 maddelerinin bulaşmış olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu: "Bu maddenin ülkemize nasıl girdiği ve radyoaktif madde bulaşmış atıkların külçe kurşun haline getirilerek nerelere satılmış olduğu belirsizdir. Ülkemize girişi yasak olan bu atığın kentimizin ortasında bir tesiste ortaya çıkması, yasal olmayan yollarla yürütülen atık ticareti gerçeğini gündemimize getirmektedir."

TMMOB İzmir Şubesi Başkanı Helil Kınay ise, 3 ay geçmesine rağmen atıkların bertarafı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığını belirterek, "kirliliğin ortadan kaldırılamadığı gerçeğini bir kez daha ortaya koyduk ancak herhangi bir cevap almadık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Radyoaktif Maddenin Depolandığı Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement