Refahiyeliler Memleketini Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Refahiyeliler Memleketini Unutmadı

Refahiyeliler Memleketini Unutmadı

Refahiye Hizmet Gönüllüleri Derneği memleketlerinde eğitim gören 850 öğrenciye giyecek yardımında bulundu.

27.02.2012 10:12

Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Çiftçioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Saraç, okul müdürleri ve dernek yönetimin tam kadro katıldığı törende 850 bot ve 850 kaban öğrencilere dağıtıldı.

Refahiye Hizmet Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalışır, dernek olarak İstanbul'da yaşayan Refahiyeleri bir araya getirip, hemşerileri arasında sosyal sorumluluk ve dayanışma ruhunu geliştirmek, Refahiye'nin sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yeni kurulan bir dernek olduklarını söyleyen Çalışır, "Kasım ayında kurulan derneğimiz kısa sürede çalışmalarına başladı. İlk önce yönetim kurulumuzu oluşturduk. Sonra da kış olması nedeniyle Refahiye'deki 850 öğrenciye giyecek yardımda bulunma kararı aldık ve hayırsever hemşerilerimizin yardımıyla bunu hayata geçirdik. Derneğimizin çalışmalarında katkıda bulunan hayırsever hemşerilerimize ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz" dedi.

Çalışır, İstanbul'da yaşayan Refahiyeliler olarak kökleri ile bağlarının her zaman devam edeceğini söyleyerek, "Refahiyeliler olarak nerede yaşarsak yaşayalım memleketimizle her zaman bağımız olacak. İstanbul'da yaşayan Refahiyeliler olarak kurduğumuz derneğimizle, hemşerilerimizin bir araya gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Birlikte hareket ederek, kültürümüzün çocuklarımıza aktarılmasını ve yaşatılmasını amaçlıyoruz. Ayrıca Anadolu kültürünün en önemli öğelerinden biri olan dayanışma ruhu ile birbirimize destek olacağız" diye konuştu.

"Bu topraktan aldığımızı bu toprağa geri veriyoruz" diyen Çalışır, "Memleketimizden çok uzaklarda olsak bile geldiğimiz yeri unutmadan hareket ediyoruz. Yaptığımız iş aslında bu toprağa vefa borcunu ödemektir" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Refahiyeliler Memleketini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement