Rektör Gönen'in Engelliler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Rektör Gönen'in Engelliler Günü Mesajı

Rektör Gönen\'in Engelliler Günü Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

02.12.2017 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Engelli bireylerin toplumun ayrılmaz parçası olduğuna dikkat çeken Rektör Gönen, mesajında, günün anlam ve önemine vurgu yaptı. Engelli bireylere hizmetin daha da arttırılmasının gerektiğini belirten Rektör Gönen, "Engelli bireyler toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır ve gerek sosyal gerekse ekonomik kalkınma ancak toplumun tüm kesimleriyle birlikte sağlanabilir. Günümüzde engelli bireylerin yaşam kaliteleri, içinde yaşadıkları toplumların gelişmişlik ve medeniyet seviyelerine ilişkin önemli bir ölçüttür. Engelli insanlarımızın yaşadıkları problemler tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunudur. Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli insanlarımıza tanınan haklar bir bağış yahut bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan en doğal yaşam hakkıdır. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine kadar yaşamın birçok alanında engelli insanlarımıza hizmet en üst düzeye çıkarılmalıdır. Bununla beraber iş hayatında ve sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilmelerini, kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacakları şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak, ulaşmamız gereken en önemli hedeflerden biri olmalıdır. Bu aynı zamanda yüksek bir bilinçlilik göstergesidir. Bu bilinci bu duyarlılığı toplumun bütün kesimlerine yayarak birlik, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşadığımız bir toplum oluşturabiliriz. Bu anlamlı gün vesilesiyle bütün engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber insani koşullarda sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum" ifadelerine yer verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Gönen'in Engelliler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement