Rektör Omay'dan Paskalya Bayramı mesajı - Son Dakika
Güncel

Rektör Omay'dan Paskalya Bayramı mesajı

Rektör Omay\'dan Paskalya Bayramı mesajı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Paskalya Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

12.04.2012 18:12

Rektör Omay mesajında, Hristiyan dünyasının önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı'nın ortak medeni ve kültürel değerler etrafında daha da kenetlenmeyi sağlayan özel bir gün olarak kutlandığını vurgulayarak, Süryanilerin, köklü ve zengin geçmişleriyle, Mardin'in çoğulcu kimliğine farklı anlamlar katan değerlerin kıymetli unsurları olduklarını belirtti.

Omay mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mezopotamya ve Turabdin' in en kadim, en medeni toplumlarından biri olan Süryani hemşerilerimizle birlikte, bu coğrafyaya has birlikte yaşama kültürünün en nadide örneklerinin sergilendiği, barış ve sevgi peygamberi İsa Mesih'in dirilişini ifade eden Paskalya Bayramı'nı, idrak etmenin onurunu taşıyoruz.

Hz. İsa'nın ilk müminlerinden olma şerefini taşıyan Süryaniler, köklü ve zengin geçmişleriyle, Mardin'in çoğulcu kimliğine farklı anlamlar katan değerlerin aziz bir unsuru olarak, Hristiyan dünyasının bu önemli bayramını, ortak medeni ve kültürel değerler etrafında daha da kenetlenmeyi sağlayan özel bir gün olarak kutlamakta ve tüm dünyaya, örnek bir içtimai dayanışma ve kültürel zenginliğe şahitlik etme imtiyazını sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Orta Şark'ın bütün medeni mirasıyla zenginleşmiş; her rengin, her sesin kendine yer bulabildiği kadim kültüre sahip medeniyetler şehri Mardin'de müstesna bir makama sahip, sevgi ve barış medeniyetinin mensupları Mesihi Cemaati'nin ve hemşerilerimin 'Paskalya Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik eder, sağlık huzur ve kardeşlik dolu nice bayramlar dilerim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rektör Omay'dan Paskalya Bayramı mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement