Rize'de Danışmanlar Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Danışmanlar Toplantısı Yapıldı

Rize\'de Danışmanlar Toplantısı Yapıldı

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Eylül Ayı İl Psikolojik Danışmanlar Toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapıldı.

29.09.2013 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yeni Eğitim-Eöğretim yılı Eylül Ayı İl Psikolojik Danışmanlar Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl,Millî Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cem Tuncay Şahinkaya ve İl genelindeki Rehber Öğretmenler katıldı.

Millî Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım yeni eğitim-öğretim yılında başarılar dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Rehber öğretmenler olarak alan itibari ile aslında psikolojik danışmansınız, pedagogsunuz.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ile ilimizde uygulamalarda ne tür problemler var, bunların pedagojik yönü nedir bunlarla ilgili geri dönütler istiyoruz.

Bu yıl SBS kaldırıldı. Bu durumu öğrenciye ve veliye doğru aktaracak olan sizlersiniz.

SBS'nin yerine herhangi bir sınavın gelmediği, öğretmenlerimizin yaptığı ders sınavlarının 1 tanesinin ortak yapılması şeklinde yeni gelen sistemin doğru anlatılmasını istiyoruz.

İl Eğitim Denetmenleri tarafından ilimiz ile ilgili tespitleri olmaktadır. Bu tespitleri sizlerin de bilmenizi istiyoruz. Bunlarla ilgili çalışma yapmanızı, gelişime destek olmanızı istiyoruz. Ayrıca Bakanlık Eğitim Denetmenleri tarafından 9.sınıflardaki devamsızlıkların ve okul terklerinin çok olması yönünde tespitleri oldu, problemlerin çözümü konusunda psikolojik danışmanların bu konuyu sahiplenmesini ve çalışma yapmasını bekliyoruz.

7-19 yaş aile eğitimlerini önemsiyoruz ve yaygınlaşmasını, hatta bütün ailelerin bu eğitimden geçmesini istiyoruz.

Üniversitemizle işbirliği yaparak çalışmalarımıza destek alabiliriz.

Son olarak ilde rehberlik çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla rehberlik hizmetlerinde il çalıştayı düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda rehber öğretmenlerimizin görev alması ve destek sağlamasını istiyoruz.

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti.

Yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Sizlerin taşıdığı misyona biz de ortağız. Millî Eğitim Bakanlığı çok hızlı bir değişim içerisinde.

Rehber öğretmenlerin genel bakışı öğrenci lehindedir. Bu durum okul idaresi ve diğer öğretmenler tarafından hoş karşılanmaz. Ancak Ulu Önder'in çok güzel sözü var: "Eğitimde feda edilecek fert yoktur". Bu bakış açısından da çalışmalarımıza devam etmeliyiz.

Her çocuğumuz rehberlik hizmeti alamamaktadır. Bu durum bizim toplumumuzun çözülmesi ile ilgilidir. Toplumumuzda boşanma olayları arttıkça sahipsiz çocukların sayısı da artmaktadır. Bu durum sizlerin önemini arttırmaktadır. Bizim rehberlik anlayışımız mesai kavramı gözetmeksizin devam etmelidir. Bizler sizlerin yanınızda olacağız. Gönül Elçileri projemizde önceliğimiz risk altındaki öğrencilerdir. Bu çocuklarla ilgili sizlerin çalışmalarınıza ve desteğinize ihtiyacımız var. Risk altında olan 1600 çocuğumuz tespit edilmiştir. Onlara gönüllü olacak 750 kişi tespit edilmiş durumdadır. Valilik olarak bütün öğretmenlerimizin yanında olup, destekliyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize'de Danışmanlar Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement