Rize'de, İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Rize'de, İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı Yapıldı

Rize\'de, İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı Yapıldı

Toplantıda, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında yapılacak iş ve işlemler, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılıp karara bağlandı.

29.09.2013 09:09  Güncelleme: 09:15

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürler toplantısı yapıldı. Millî Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısında yapılacak iş ve işlemler, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılıp karara bağlandığı toplantıya Rize Valisi Nurullah Çakır da katılarak bir konuşma yaptı.

Rize Valisi Nurullah Çakır toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Bizim bütün eğitimcilerden isteğimiz eldeki imkân ve kabiliyetlerin azami şekilde katkıya dönüştürülmesidir. En önemli sermaye öğretmenlerimizdir.

Güç sizde, enerji sizde. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesiyle birlikte hareket ettiğinize şahit oluyor, orta ve uzun vadede doğru olan çalışmalardaki iş birliklerinizi takdir ediyorum.

Fiziki anlamda bir sıkıntımız pek yok. Yeniden yapılandırılan bir anlayışla eğitim –öğretim yapılmalı. Bunun için de sınıflarımızı, kütüphanelerimizi, fiziki mekânlarımızı uygun hale getirmeliyiz. Genel eğitim işleyişi içinde idare olarak yanınızdayız. Yerel yönetimlerimizle birlikte bazı etkinliklerde ortak projeler yapmanız daha güzel olacaktır.

Eğitim, yetinme ve bitirme faaliyeti değildir. Rehber öğretmenlerimizle, öğrencilerimizi nasıl daha fazla bir araya getirebiliriz, öğrencilerimizin daha aktif ve sosyal olmaları için neler yapmamız gerekiyor, diye düşünmeliyiz.

Öğrencilerin farklı yönlerini anlamak ve değerlendirmek gerekir. Bazı öğrenciler sporda bazı öğrenciler sanatta bazıları ise bilimsel olarak başarılı olabilir. Bu tür çalışma içerisinde olan öğrencilerimize de yardımcı olmalıyız.

Millî Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ise toplantıda, şu konulara vurgu yaptı:2013-2014 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, personel ve öğretmenlerin hazırlık düzeyleri, öğrencilere yönelik seminerler düzenlenmesi, ortaöğretim kurumlarına geçiş, okul ziyaretleri, velilerin bilgilendirilmesi ve eğitim-öğretim faaliyetleri…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize'de, İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement