Rize'de Öğrencilere Süt Dağıtımına Bugün Başlanıldı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Öğrencilere Süt Dağıtımına Bugün Başlanıldı

Rize\'de Öğrencilere Süt Dağıtımına Bugün Başlanıldı

Ücretsiz Okul Sütü Projesi kapsamında Rize'de bugün süt dağıtımına başlanıldı.2 bin 700 veli öğrencisine süt verilmesini istemedi.dağıtılması planlanan sütler Rize'ye geç ulaştığı için Rize'de dağıtıma bugün başlanıldı.

03.05.2012 12:03

Ücretsiz Okul Sütü Projesi kapsamında Rize'de bugün süt dağıtımına başlanıldı. 2 bin 700 veli öğrencisine süt verilmesini istemedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Ücretsiz Okul Sütü' projesi

dağıtılması planlanan sütler Rize'ye geç ulaştığı için Rize'de dağıtıma bugün başlanıldı. Rize Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım Doğuşçay İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen süt dağıtımını yerinde denetledi. Erkayıran ve Yıldırım çocuklara kendi elleri ile süt dağıtarak çocuklarla birlikte süt içtiler.

Dağıtılan sütlerle ilgili çıkan zehirlenme haberlerini de değerlendiren Erkayıran, "Basında yer alan haberlerin ardından geçtiğimiz gün komisyon olarak toplandık.

Sütün dağıtılıp dağıtılmayacağı konusunda bir karara vardık. Bu karara varmadan önce ilgili arkadaşlarımız bağlı oldukları bakanlıklarla ve süt dağıtılan illerle görüşmeler yaptılar. Sonuçta süt dağıtmaya karar verdik. Süt dağıtımına başlamadan önce velilerden form doldurmalarını arzu ettik.

Süt verilmesini istemeyen velilerimizi belirledik. Bu okulda 467 öğrencimiz var. 57 velimiz çocuğuna süt verilmesini istedi. Bizde bugün o çocuklarımıza süt dağıtmıyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, 2 bin ila 2 bin 700 arasında velinin öğrencilerine, alerji gibi gerekçelerle süt verilmesini istemediklerini belirterek, "126 okulda 27 bin 338 öğrenciye süt dağıtılacak. Okul öncesi ve altı yaş grubundan başlayarak ilköğretim 1. Kademe öğrencilerimize süt dağıtıyoruz. Rize'de bugün itibariyle başlıyoruz.

Öğrenci velilerimizden

yüzde 8-10 gibi bir kısmı çeşitli nedenlerle öğrencilerine süt verilmesini istemedi. Toplamda 2 bin 2 bin 700 civarında bir öğrencimize süt dağıtılmayacak" diye konuştu.

Süte karşı alerjisi olduğu için süt almayan Yasemin isimli bir öğrenci, sütü çok sevdiğini ancak kendisine zarar verdiği için süt içemediğini söyledi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de Öğrencilere Süt Dağıtımına Bugün Başlanıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement