Ruanda Büyükelçisi'nden Köşker'e Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ruanda Büyükelçisi'nden Köşker'e Ziyaret

Ruanda Büyükelçisi\'nden Köşker\'e Ziyaret
26.04.2014 13:51

Orta Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari Gebze'ye gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

Orta Afrika ülkelerinden Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari Gebze'ye gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Kayızari ve beraberindekiler 30 Mart tarihinde ikinci kez Gebze Belediye başkanlığına seçilen Adnan Köşker'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

TÜRKİYE'NİN YATIRIMLARINA İHTİYACIMIZ VAR

Ruanda'daki değişim sürecinde yapılacak çok iş olduğunu da ifade eden Büyükelçi Ceazar Kayizari, bu süreçte Türkiye'ye çok büyük ihtiyaçları olduğunu söylerken, orada inşaat, otel, hastane yapılabileceğini, turizmle ilgili yatırımlar olabileceğini anlattı.

Ruanda'nın artık güvenli bir ülke olduğunu, yabancı yatırımcılara vergi kolaylıkları sağlandığını ve gelen yatırımcıdan 7 yıl boyunca vergi alınmadığını da söyledi. Büyükelçi ayrıca Gebze'de yaşayanların çok şanslı olduklarını ifade ederek. "Gebzeliler genç ve Sanayici bir belediye başkanına sahipler''dedi.

KÖŞKER GEBZE'Yİ TANITTI

Konuk büyükelçiye Gebze'yi hakkında kısa bir bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, dokuz tane organize sanayi bölgesi bulunan Gebze'nin Türkiye ekonomisinde yüzde 9 gibi büyük bir ağırlığa sahip olduğunu belirtti. Başkan Köşker, TÜBİTAK, yeni kurulan Bilişim Vadisi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi kuruluşlarla bilimsel altyapıya sahip olan Gebze ile Ruanda arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesinden her ülkenin yarar göreceğini söyledi.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Ruanda Büyükelçisi Caezar Kayızari'yi özel işlemeli bir tabak hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ruanda Büyükelçisi'nden Köşker'e Ziyaret - Son Dakika


Advertisement