KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum yönetimi başkanı Anastasiadis Rum Meclisinin Enosis kararının ardından ilk kez sosyal içerikli bir yemekte bir araya gelecek. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in 2 Nisan'da ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de düzenlenecek yemekte bir araya gelecekleri bildirildi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiyadis in sürdürmüş olduğu Müzakere süreci, Rum Meclisinin Enosis plebisitini kutlanması kararı Müzakere sürecinde krize neden olmuş ve adada sürdürülen müzakerelere ara verilmişti. Liderler kiriz sonrası il kez Başkent Lefkoşa'da ara bölgede Ledra Palace Otel'de düzenlenecek sosyal içerikli yemekte bir araya gelecekleri bildirildi.
BM'den yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel danışmanı Espen Barth Eide'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmanın saati ve basınla ilgili detayları daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak. - Lefkoşa
Son Dakika › Güncel › Rum Meclisinin Enosis Kararından Sonra Akıncı ve Anastasadis İlk Kez Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?